SEGRE

DEPORTES

Tenis, golf i pàdel esperen tornar el dia 11

Els clubs socials de Lleida preparen el retorn amb mesures contra el Covid-19

Al fons, personal del CT Urgell fent treballs de manteniment i preparació per a la reobertura.

Al fons, personal del CT Urgell fent treballs de manteniment i preparació per a la reobertura.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els clubs socials de Lleida ciutat ja es preparen per reobrir les instal·lacions i gairebé tots, excepte el CN Lleida que es mostra més prudent, esperen poder fer-ho dilluns de la setmana que ve, dia 11, tal com figura a la fase 1 del pla de desescalada de l’esport no professional que afirma que podran obrir instal·lacions a l’aire lliure sense públic (només per practicar esports en què no hi hagi contacte) i activitats esportives individuals amb prèvia cita en centres esportius que no impliquin contacte físic ni ús de vestidors.

Així, el president del Sícoris Club, Eduard Abella, va dir que “intentarem obrir el dia 11 el tenis i el pàdel, que són a l’aire lliure, i cada usuari que es canviï a casa. Demanarem cita prèvia i prendrem totes les mesures de seguretat i higiene que estan establertes”.

Òscar Villaverde, del Club Tennis Urgell, tenia ahir una reunió telemàtica amb la junta, però ja estan portant a terme treballs al club per preparar la reobertura d’instal·lacions el dia 11. “Hem repintat pistes i fins i tot canviat el sistema informàtic per poder acceptar cites prèvies online. Hem comprat gels i guants i hem elaborat un manual intern per als usuaris. Serem molt escrupolosos en la seguretat.”

Per la seua banda, José Luis Solans, del Club Tennis Lleida, es va expressar en una línia d’opinió semblant a la dels seus col·legues. “Estaria molt bé obrir el dia de la festa major de Lleida. Això esperem. S’haurà de jugar al pàdel un contra un i tant en aquest esport com en el tenis, amb guants i pilotes noves. Els vestidors, lògicament, estaran tancats i cadascú s’haurà de dutxar a casa seua.”

Josep Talavera, president del CN Lleida, va admetre que estan fent preparatius però sense data concreta. “Hem aixecat l’ERTO a sis treballadors de manteniment, però fins que no hi hagi una ordre ministerial jo no veig que puguem obrir el dia 11.”

En aquest sentit, Josep Ramon Gabàs, del Raimat Golf Club, va explicar que “hi haurà un protocol que estem elaborant per enviar als nostres socis i desinfectarem els buguis. Habilitarem una espècie de recepció a l’aire lliure perquè la casa-club estarà tancada”.

Segura: “No es pot garantir obrir sense una ordre ministerial”

El representant territorial de l’esport Joan Segura va dir ahir a aquest diari que encara que els clubs esperen poder obrir el dia 11, “mentre no hi hagi una ordre ministerial no es pot garantir”. Ahir hi va haver una reunió entre la presidenta del CSD, Irene Lozano, i els responsables de l’esport autonòmics de caire polític i aquest matí n’hi ha una altra de prevista de caràcter tècnic, on sí que s’espera aportar més claredat als dubtes que hi ha, amb el segon de l’organisme esportiu governamental, Mariano Soriano. Després d’aquesta reunió, el secretari general de l’esport Gerard Figueras i Joan Segura en faran una altra amb regidors del sector d’ajuntaments lleidatans.

tracking