SEGRE

DEPORTES

El Lleida, sense 'play-off'

La Federació Espanyola proposa cancel·lar la Segona B i decidir l’ascens a Segona A amb una lligueta exprés entre els quatre primers || La pròxima temporada hi haurà 100 equips en 5 grups

Jugadors del Lleida celebren un gol durant el partit davant de l’Eixea, disputat al Camp d’Esports.

Jugadors del Lleida celebren un gol durant el partit davant de l’Eixea, disputat al Camp d’Esports.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu es quedarà sense disputar el play-off d’ascens a la Segona divisió A, després que ahir la Comissió de Presidents Territorials, reunida telemàticament amb Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), proposés cancel·lar el futbol no professional, com la Lliga de Segona B, i tirar endavant amb la proposta inicial de jugar un play-off exprés d’ascens entre els quatre primers classificats de cada un dels quatre grups. El Lleida, que era cinquè en el moment de la suspensió de la competició, sempre s’havia manifestat contrari a aquesta idea, igual que altres clubs que es consideren perjudicats, i va mostrar llavors la intenció d’emprendre mesures judicials.

Aquesta decisió, que inclou que no hi hagi descensos, es traslladarà avui a la junta directiva i demà es farà oficial, una vegada sigui aprovada per la comissió delegada, encara que la disputa del play-off estarà condicionada a l’evolució de la pandèmia i que compti amb el permís de les autoritats sanitàries. Si no pogués diputar-se la lligueta d’ascens exprés, pujaria el primer classificat de cada grup.

La proposta depèn del fet que Sanitat permeti jugar i la remodelació seria la temporada 2021-22

El play-off exprés seria en una seu única, amb format concentració, a partit únic i sense públic. Així, hi haurà tres eliminatòries i catorze partits en total, vuit a la primera (dos entre els primers de cada grup, amb els dos guanyadors ascendint, quatre entre els segons i els quarts, i quatre entre els tercers), quatre a la segona (entre els dos primers restants i els vencedors dels altres sis encontres) i dos a la tercera (sorteig entre els vencedors de la segona eliminatòria).

Atlètic Balears, Logronyo, Castelló i Cartagena són els quatre primers que jugaran entre si per ascendir. Atlètic B, Eivissa, Penya Deportiva, Cultural Lleonesa, Athletic B, Valladolid Promesas, Barça B, Sabadell, Cornellà, Marbella, Badajoz i Yeclano són els altres classificats. Els duels no tindrien pròrroga i en cas d’empat passaria el que tingués una millor classificació.

El fet que no hi hagi descensos, però sí ascensos des de Tercera, suposa que la pròxima temporada hi hauria 100 equips a Segona B, repartits en cinc grups de vint. La proposta d’una Segona B Pro amb dos grups de vint tiraria endavant la temporada 2021-22.

Per la seua part, l’AFE va criticar la decisió de l’RFEF a l’assegurar que “si hi ha garanties de salut a Primera, hauria d’haver-n’hi per a tothom”.

tracking