SEGRE

DEPORTES

El CB Pardinyes renuncia a jugar la fase d'ascens

És una proposta de la FEB per resoldre els equips que pujaran a la LEB Or

El CB Pardinyes té dubtes de si la temporada que ve podrà seguir a la LEB Plata.

El CB Pardinyes té dubtes de si la temporada que ve podrà seguir a la LEB Plata.POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes ja ha comunicat a la Federació Espanyola de Bàsquet la decisió de no jugar la minilligueta exprés que ha proposat per decidir quins equips ascendiran aquesta temporada a la LEB Or, ja que per la crisi sanitària del Covid-19 serà impossible acabar la Lliga. Després de la reunió telemàtica que la comissió delegada de la LEB Plata va tenir dimecres passat amb la FEB, es va acordar la disputa d’aquesta fase d’ascens, que es disputaria el mes de juny i per a la qual es va obrir un termini d’inscripció que acaba el dia 24 d’aquest mes.

Per a això, la federació va enviar una enquesta als dotze equips que abans de l’aturada de la competició pel coronavirus estaven disputant la fase A1 (per accedir al play-off d’ascens) i també al CB Pardinyes, per la seua condició de líder de la fase A2, el campió del qual, segons la normativa, té com a premi la possibilitat de lluitar per l’ascens.

“No ens ho esperàvem, perquè confiàvem que els ajuts fossin més elevats”, assegura Mauri

En aquesta els clubs podien escollir entre acabar la Lliga de forma definitiva o accedir a aquesta lligueta. La resposta de l’Ilerdauto va ser clara. “No tenim cap interès a pujar a la LEB Or. El que volem és que s’acabi la Lliga i ens tornin l’aval i la part proporcional de tot el que hem pagat per endavant [inscripció i arbitratges principalment] i que, al no haver acabat la competició, no s’ha satisfet. Espero que ens tornin tota aquesta quantitat, sinó, pensem reclamar-la”, va dir el seu president, Jordi Mauri. A aquesta lligueta s’han inscrit, de moment, el Girona, Prat, Tizona i Barça B.

Medita vendre la plaça si no té prou suports L’històric debut del Club Bàsquet Pardinyes a la LEB Plata se saldarà amb un bon sabor de boca a nivell esportiu, ja que l’equip de Gerard Encuentra ja tenia molt a prop la permanència, però amb un important forat a les arques, que segons va indicar el president, Jordi Mauri, es podria acostar als 30.000 euros. El club no ha pogut cobrir el pressupost que havia confeccionat i encara desconeix l’ajuda que rebrà de la Diputació, si bé de la Paeria ja ha percebut els 30.000 euros que havia pactat.

tracking