SEGRE

DEPORTES

El Cadí seguirà a Europa

La FEB oficialitza que la Lliga Femenina acaba amb la classificació actual, cosa que atorga plaça a les lleidatanes a l’Eurocup || ‘Play-off’ a LEB Or i Plata

El Cadí seguirà un any més competint a Europa.

El Cadí seguirà un any més competint a Europa.AGUSTÍ PEÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Delegada de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va acordar ahir donar per concloses totes les competicions i que no es produeixin descensos de categoria, mentre ha fixat un play-off per determinar els ascensos a LEB Or i Plata i ha declarat desert el títol de campió a la Lliga Femenina Endesa, competició en la qual dóna validesa a la classificació que hi havia en el moment que va quedar paralitzada per la pandèmia del Covid-19. Aquesta decisió permetrà al Cadí la Seu, com a sisè classificat, tenir plaça de nou a l’Eurocup 2020-2021.

No obstant, la seua participació europea no serà oficial fins que la FIBA no confirmi que la Lliga espanyola tindrà la pròxima temporada dos places a l’Eurolliga, que seran per a Perfumerías Avenida i Girona. En aquest sentit, el Cadí ja treballa per aconseguir els suports econòmics per afrontar la seua segona participació europea, després de saldar de forma exitosa el debut, en què va arribar fins a la segona ronda del play-off.

Si no es pot disputar el ‘play-off’, Valladolid i Gipuzkoa pujarien directament l’ACB

Quant a les lligues LEB Or, amb la participació de l’ICG Força Lleida, i Plata, amb l’Ilerdauto Pardinyes, la FEB les dóna per acabades sense descensos i amb un play-off d’ascens si a 25 de maig té la certesa que es podran jugar abans del 30 de juny. Pel que fa a la fase d’ascens de la LEB Or, els dos primers classificats (Valladolid i Gipuzkoa) disputaran un matx en el qual es tindrà en compte el resultat de la primera volta, quan el conjunt val·lisoletà es va imposar 81-77. El vencedor en l’average total dels dos partits ascendirà directament a l’ACB. A més, es disputaran tres encontres entre els equips classificats del tercer al vuitè lloc. Els tres vencedors, juntament amb el perdedor de l’esmentada final entre els dos primers, disputaran unes semifinals i una final el guanyador de la qual obtindrà la segona plaça d’ascens a Lliga Endesa. Si aquesta fase d’ascens no es pot disputar, Valladolid i Gipuzkoa seran els que ascendeixin.

Respecte a la LEB Plata, ascendeix directament el Múrcia, com a líder de la fase A1, i es farà un play-off per decidir les dos places restants, ronda a la qual el CB Pardinyes va renunciar com a actual líder de la fase A2 (vegeu SEGRE d’ahir). La temporada que ve la LEB Or, en la qual hi continuarà havent el Força Lleida, tindrà vint equips, dos més que aquesta campanya passada.

tracking