SEGRE

DEPORTES

Les piscines podrien obrir el 25 de maig

El Govern es planeja avançar-ne l’obertura, així com de les platges, a les zones que entrin a la fase 2 || Després d’un informe favorable del CSIC, però amb les restriccions i mesures preceptives

Vista general de les piscines municipals de Cappont, ahir sense data encara per a la’obertura.

Vista general de les piscines municipals de Cappont, ahir sense data encara per a la’obertura.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central es planteja avançar l’obertura de platges i piscines el 25 de maig, a les zones que aconsegueixin entrar a la fase 2 i dos setmanes abans del previst a la fase 3 (8 juny), després d’un informe favorable del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques), encara que aconseguiria restriccions i totes les mesures de seguretat i higiene per evitar el Covid-19.

Segons va informar El Confidencial i altres mitjans, que van citar fonts coneixedores del pla de desescalada, el comitè científic que es va reunir ahir amb Pedro Sánchez a La Moncloa tindrà en compte l’informe del Consell Superior d’Investigacions Científiques, difós dijous passat, sobre el comportament del Covid-19 a l’aigua i a la sorra.

Aquests esports a l’aire lliure i senderisme també es podran practicar a les zones d’Alt Pirineu i Aran

L’estudi del CSIC, basat en el coneixement que es té fins al moment sobre el coronavirus, conclou que la infecció per contacte amb l’aigua per al bany de condicions estàndard és “molt poc probable”, sempre que es respectin les mesures de distanciament social. Seria el mateix president del Govern el que protagonitzaria l’anunci poc després de rebre aquest estudi científic, sol·licitat expressament al CSIC per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i la Secretaria d’Estat de Turisme.

Una decisió que manté en suspens la població en vigílies de les vacances d’estiu. De moment, l’accés a les platges és limitat al passeig per la sorra i a la pràctica d’esports aquàtics. Per tant, serà una obertura controlada, perquè es mantindrà la prohibició de viatjar entre províncies fins a finals de juny, amb la qual cosa els banyistes seran, fins que no s’autoritzin, únicament locals.

D’altra banda, la Federació Espanyola de Natació va reclamar ahir al Govern que reconsideri l’exclusió de les piscines i de l’esport aquàtic de la fase 1 i va mostrar la seua “sorpresa” perquè es permeti la pràctica de “múltiples” activitats esportives en instal·lacions a l’aire lliure i s’exclogui “incomprensiblement” les piscines.

El centre d’alt rendiment del Parc Olímpic de la Seu obre demà El Parc Olímpic del Segre a la Seu d’Urgell ja podrà obrir les instal·lacions demà dilluns a l’aconseguir entrar a la fase 1 Alt Pirineu i Aran, però de moment ho farà com a centre d’alt rendiment i centre de tecnificació de piragüisme, és a dir per a palistes d’alt nivell per la qual cosa, de moment, s’exclourà la presència de simples federats. També podrà obrir les instal·lacions, si així ho considera, el centre de tecnificació d’esports d’hivern de la Val d’Aran.

Vista general de les piscines municipals de Cappont, ahir sense data encara per a la’obertura.

Vista general de les piscines municipals de Cappont, ahir sense data encara per a la’obertura.AMADO FORROLLA

tracking