SEGRE

DEPORTES

José Simeón: “Ajudar els altres és el que sempre havia volgut fer”

José Simeón, excapità del Força Lleida, exerceix ara de bomber a València

José Simeón, excapità del Força Lleda, amb l’uniforme de bomber de l’ajuntament de València.

José Simeón, excapità del Força Lleda, amb l’uniforme de bomber de l’ajuntament de València.JESÚS SIGNES / LAS PROVINCIAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

José Simeón, excapità del Força Lleida, va canviar al gener l’uniforme de jugador de bàsquet pel de bomber a l’aprovar unes dures oposicions de l’ajuntament de València. “No us podeu imaginar l’alegria que va suposar, ja que era el repte personal més gran que m’havia proposat mai”, assenyala en una entrevista al web Zona de Básquet.

El base, que al març va complir vint-i-nou anys, va decidir deixar el bàsquet el 2017, després d’una última experiència al Gandia de la Lliga EBA, on va acabar la seua carrera després d’acumular més de cent partits amb el Força Lleida. “Era el moment oportú i l’única forma que veia viable d’aconseguir el meu altre gran somni des de la infància: ser bomber”, va assenyalar Simeón.

“Ajudar els altres és el que sempre he volgut fer. No té preu veure la cara de satisfacció quan ajudes una persona que es troba en una situació crítica. És una professió molt agraïda, però també dura, ja que has d’estar preparat psicològicament per trobar-te situacions gens agradables”, afegeix Simeón.

Graduat en Arquitectura Tècnica, l’exjugador del Força Lleida admet que està una mica desconnectat del bàsquet i que utilitza el temps lliure per a altres facetes que tenia apartades, encara que guarda un record excepcional de l’etapa al Barris Nord, amb companys com Miki Feliu, ara capità de l’equip.

“Miki és un gran professional. Tant ell com molts jugadors nacionals de LEB Or haurien de tenir l’oportunitat de jugar a l’ACB, però molts clubs prefereixen apostar per jugadors estrangers i no tant pel producte nacional”, assegura a Zona de Básquet. “Cada vegada que veig un partit no el gaudeixo al cent per cent, ja que em poso nostàlgic i se’m remou tot per dins, suposo que és perquè encara em trobo en edat de jugar i físicament millor que mai, sense cap tipus de molèsties ni lesions”, afegeix Simeón.

Malgrat deixar el Força Lleida l’estiu del 2017, el valencià encara manté diversos rècords vigents al club. Cinquè jugador amb més partits al costat d’Alfons Alzamora (116), continua sent el líder històric en assistències, amb 271, mentre que també és al capdavant de les recuperacions, amb 135. Simeón, que va ser company de Mirotic a la selecció espanyola sub-20, és també el cinquè jugador amb més valoració del club.

tracking