SEGRE

DEPORTES

El Lleida Esportiu medita demandar civilment i penalment l'RFEF

Creu que les seues decisions poden ser contradictòries amb l’ordenació jurídica

El president del Lleida, Albert Esteve, durant una compareixença al Camp d’Esports.

El president del Lleida, Albert Esteve, durant una compareixença al Camp d’Esports.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu continua decidit a emprendre accions legals contra la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ja que, segons va advertir ahir en un comunicat –en el qual tornava a reivindicar “el dret a treballar de tots els jugadors, cos tècnic i empleats de la nostra institució”–, “considerem que les resolucions de l’RFEF podrien ser contradictòries amb l’ordenació jurídica”.

Per això va insistir que contempla “iniciar accions legals de caràcter civil, contenciós administratiu i penal” contra l’RFEF. El Lleida s’ha mostrat des del primer moment bel·ligerant amb la decisió de la Federació de donar per acabada la Lliga de Segona B sense descensos i amb un play-off exprés entre els quatre primers de cada grup que deixa fora el Lleida.

En el comunicat d’ahir el Lleida explica que no ha rebut “cap notificació oficial” des de l’RFEF, a la qual la setmana passada va enviar sengles instàncies reclamant poder competir i poder-se entrenar. També en va enviar dos més reclamant el mateix al CSD.

El club lleidatà recorda que des de l’inici de la pandèmia “ha mantingut una postura clara, definida i ferma, en la qual la prioritat és la salut i la seguretat dels seus jugadors, treballadors, abonats i seguidors”.

Però afegeix que quan el mateix Govern espanyol que va acordar l’estat d’alarma el 14 de març “emet en data de 2 de maig del 2020 un Protocol des del Consell Superior d’Esports (CSD) per a la tornada a l’esport i, a més, una Ordre Ministerial de Sanitat el 3 de maig del 2020 que defineix els detalls per al retorn dels esportistes professionals, federats i d’alt nivell, nosaltres entenem que podem defensar la represa de les competicions quan sigui possible”.

Per aquest motiu, el club explica que “els serveis jurídics estudien les publicacions de l’RFEF de data 6 i 8 de maig del 2020” i afegeixen que “ens oposem a la decisió unilateral de l’RFEF de posar punt final a la competició de forma parcial. Només jugaran en temps i forma els que considerin oportú i amb noves regles”.

El Lleida recorda que el club “compleix tots els requisits marcats pel CSD en aquesta situació sanitària” i que ha posat els recursos i protocols necessaris perquè això sigui possible.

tracking