SEGRE

DEPORTES

Els clubs perdran la temporada que ve una de les seues fonts d'ingressos

Els clubs perdran la temporada que ve una de les seues fonts d'ingressos

Els abonats han representat aquesta temporada un 12 per cent del pressupost del Força Lleida.

Els abonats han representat aquesta temporada un 12 per cent del pressupost del Força Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restriccions que implicarà la pandèmia del Covid-19 per evitar els contagis, limitant l’aforament i programant partits a porta tancada, portarà importants conseqüències en les economies dels clubs, especialment els modestos, que perdran una de les seues fonts de finançament: els abonats. Si com tot indica les competicions esportives de la temporada que ve arrancaran sense aficionats a les grades durant, almenys, els primers mesos, les entitats d’elit de Lleida preveuen majoritàriament una reducció d’ingressos del 15 per cent del seu pressupost.

La venda d’abonaments ha permès al Força Lleida cobrir aquest any el 12 per cent de despeses previstes, que s’acosten als 650.000 euros, mentre que al Llista Blava i al CB Pardinyes el 15% d’un pressupost de 250.000 i 170.000 euros, respectivament, uns percentatges amb els quals la campanya vinent molt possiblement no podran comptar, almenys inicialment. Això suposa un greu problema perquè “els diners que ingressem amb els abonaments ens donen liquiditat per iniciar la temporada”, lamenta el president llistat, Enric Duch.

Els clubs confien que les federacions en prenguin consciència i s’ajustin a la nova realitat, reduint les taxes de competició, els avals i els arbitratges. “Tothom ha de fer un sacrifici, i les federacions han de reduir les taxes perquè els clubs no tindrem els mateix ingressos que abans”, avisa Félix González, president del Força Lleida.

El seu homònim del Pardinyes, Jordi Mauri, va més enllà i reclama que “se’ns torni ja la part proporcional que ens correspon per no haver acabat la Lliga i que s’ajustin els costos federatius a la nova situació, ja que serà molt complicat quadrar els números l’any que ve”, assegura.

Altres clubs lleidatans d’àmbit estatal, com el Cadí de bàsquet o el Vila-sana i l’Alpicat d’hoquei, no notaran tant aquesta falta d’abonats. El club de l’Alt Urgell només ingressa el 6 per cent per aquest concepte, mentre que els dos clubs d’hoquei permeten accés lliure als seus partits. No obstant, tant un com l’altre organitzen sortejos entre els seus aficionats que suposen entre 8.000 i 10.000 euros d’ingressos anuals amb què no podran comptar.

Tots, sigui com sigui, confien a poder renovar la confiança de bona part dels seus patrocinadors i mantenir així els pressupostos per a una temporada 20-21 que de moment és tota una incògnita.

tracking