SEGRE

DEPORTES

Destinen 800 milions a cobrir els sobrecostos per ajornar Tòquio al 2020

Procediran dels fons propis del COI

El president del COI, Thomas Bach, ho va anunciar ahir.

El president del COI, Thomas Bach, ho va anunciar ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Internacional (COI) destinarà una partida de fins a 800 milions de dòlars a fer front als sobrecostos de l’ajornament al 2021 dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, va anunciar ahir el president de l’organisme, l’alemany Thomas Bach, després de la reunió que ahir va mantenir de forma telemàtica la comissió executiva del COI.

Fins a 150 milions d’aquesta quantitat es repartiran entre els diferents grups del Moviment Olímpic, en concret les federacions internacionals i els comitès olímpics nacionals, “perquè continuïn amb les seues activitats i els programes de suport als esportistes”.

600 milions per cobrir les conseqüències de l’ajornament i fins a 150 per a organismes esportius

Aquesta partida respon a la inquietud mostrada en les últimes setmanes per les federacions i els comitès davant de la perspectiva d’haver de prolongar un any els seus pressupostos sense comptar amb el repartiment de fons que esperaven després dels Jocs del 2020. “Hem discutit en aquesta executiva l’impacte financer i poden imaginar que no és senzill. La planificació és difícil a causa de les incerteses. Ningú no sap com serà el món demà”, va afirmar Bach. Els 800 milions procediran dels mateixos fons del COI, “incloent sumes de la Fundació Olímpica”, que conté les reserves de l’organisme. La suma compromesa es dividirà en dos grups: fins a 600 milions per cobrir les conseqüències econòmiques de l’ajornament i fins a 150 per ajudar els organismes esportius.

Preguntat per si els Jocs del 2021 podrien canviar de seu o ser cancel·lats si persisteix la crisi sanitària, Bach va afirmar: “Estem compromesos amb l’èxit d’uns Jocs que comencin el 23 de juliol del 2021, organitzats en un entorn sa per a tots els participants.”

tracking