SEGRE

DEPORTES

Els esports de muntanya demanen que es permeti a la fase 1 fer activitat a tota la regió sanitària i sense límit horari

Els esports de muntanya demanen que es permeti a la fase 1 fer activitat a tota la regió sanitària i sense límit horari || Reclamen flexibilitat per a uns clubs que veuen “perillar el seu futur”

Jordi Marmolejo durant una escalada a les parets del Montsec d’Ares.

Jordi Marmolejo durant una escalada a les parets del Montsec d’Ares.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha enviat una carta al síndic de greuges Rafael Ribó en la qual li demanen que intercedeixi per aconseguir el desconfinament dels esports de muntanya al medi natural des de la fase 1. El muntanyisme és una de les modalitats que més dificultats troba entre les restriccions actuals. L’FEEC, que agrupa més de 400 entitats excursionistes de les quals 55 són lleidatanes, reclama que els seus federats puguin fer activitats de muntanya a tota la regió sanitària corresponent i sense limitació d’horaris. És una sol·licitud en la mateixa línia que la que ha fet l’FEDME (Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada) al Consell Superior d’Esports perquè en el pròxim BOE que emeti el Govern estatal es modifiquin “les actuals mesures de la desescalada del confinament que impedeixen als esportistes exercitar-se fora del seu municipi, la qual cosa suposa impedir la pràctica de l’esport de muntanya a la gran majoria de federats”.

Joan Ramon Amorós, representant territorial de les regions o vegueries vuitena i novena, que agrupen les comarques lleidatanes excepte el Solsonès i la Cerdanya, veu “contradictori i un disbarat que a l’esport no professional ens limitin l’activitat al municipi i a una franja horària i, en canvi, es permeti anar a un bar en grups de fins a deu persones el temps que es vulgui”.

Veuen contradictori que es puguin reunir deu persones en un bar però que no es pugui caminar o escalar

De la mateixa manera es manifesta Josep Sierra, president del CEL (Centre Excursionista de Lleida) que agrupa més de 700 socis. “No té cap explicació que puguis agafar el cotxe per anar-te’n a Àger, a les 12.00 per exemple, a prendre el vermut, però que no puguis sortir a les 11.00 a caminar per un sender”. A més, la pràctica del senderisme o l’escalada es desenvolupen a l’aire lliure però requereixen un desplaçament a les zones on es desenvolupa l’activitat esportiva. Els federats de muntanya recorden també que el BOE estableix que es podran realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa per a grups d’un màxim de fins a deu persones, per empreses registrades com de turisme actiu. Per això, tant Amorós com Sierra demanen que aquest permís es faci extensiu “a les activitats socials dels clubs, que veuen perillar el seu futur a l’haver-se vist afectats pel confinament”.

“Anem a llocs on amb prou feines veus ningú” Jordi Marmolejo és escalador i guia d’alta muntanya pertanyent al CEL. Només veu “incongruències” en la decisió de no flexibilitzar les mesures per als esportistes de muntanya. “No veig sentit restringir-nos al municipi i limitats d’horari. Si en algun lloc no hi ha aglomeracions és a la muntanya. Anem a llocs on de vegades amb prou feines veus ningú”, assenyala mentre mostra la seua queixa.

Jordi Marmolejo durant una escalada a les parets del Montsec d’Ares.

Jordi Marmolejo durant una escalada a les parets del Montsec d’Ares.SEGRE

tracking