SEGRE

DEPORTES

Torna el futbol d'elit

La Bundesliga és la primera de les grans lligues a reprendre's, avui a porta tancada amb estrictes mesures per minimitzar el risc de contagi || Suplents amb mascareta i pilota desinfectada

Lewandowski, del Bayern, porta 25 gols i intentarà superar el rècord de 40 en una Lliga de Gerd Müller.

Lewandowski, del Bayern, porta 25 gols i intentarà superar el rècord de 40 en una Lliga de Gerd Müller.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Bundesliga serà la primera de les lligues de futbol més importants d’Europa a tornar a l’activitat després de ser suspesa el passat 13 de març. Ho farà aquest cap de setmana sota un estricte protocol ideat per les autoritats, i també, sota la mirada dels altres tornejos, que volen reprendre l’activitat al més ràpid possible.

Mig centenar de folis recullen el detallat protocol que el torneig germànic ha elaborat per intentar que aquesta tornada de la competició sigui segura i minimitzar la possibilitat de contagis.

Arribada de jugadors en diversos busos i les 300 persones presents estaran vinculades al partit

Les 9 jornades que falten es jugaran en 43 dies i, si se suspenen, l’actual líder serà el campió

El pla d’higiene i prevenció de la Lliga Alemanya de Futbol (DFL), que va ser la base perquè les autoritats sanitàries donessin llum verda a la represa de la temporada, va entrar formalment a ser part del reglament de la Bundesliga per a les nou jornades que queden.

Totes les persones que formin part dels equips seran sotmeses almenys una vegada per setmana a proves de Covid-19. Si hi ha un cas positiu, les autoritats sanitàries locals seran les que decideixin posar en quarantena o no l’equip.

Els equips arribaran als estadis en diversos autocars degudament desinfectats, amb l’objectiu que es mantingui la distància d’1,5 metres entre cada jugador. Per al conjunt local es recomana l’arribada en vehicle privat, però queda prohibit compartir cotxe. Els dos equips han d’evitar arribar al camp alhora. Als vestidors també caldrà complir una distància de seguretat i seran desinfectats després de cada ús, mentre que a l’hora de sortir a escalfar-se els equips ho faran per separat.

Els estadis es dividiran en tres zones i en cada una no hi podrà haver més d’un centenar de persones, entre jugadors, àrbitres, cos tècnic, representants de cada club, plegapilotes (només quatre i de 16 anys o més), periodistes, fotògrafs, personal mèdic, de seguretat i de neteja, personal del VAR, bombers, policies, jardiners i treballadors de la televisions amb llicència. Cada futbolista tindrà la seua pròpia botella d’aigua i cada pilota serà desinfectada.

A les banquetes s’haurà d’assegurar la distància d’1,5 metres entre tots els membres dels equips (tècnics, metges, suplents), deixant si és necessari un o més seients lliures entre cada persona. Excepte els 22 jugadors actius, l’àrbitre i els seus assistents, la resta han de portar màscara.

La Bundesliga ha eximit els tècnics del seu ús si es mantenen a 1,5 metres de la resta de persones. La Bundesliga va confirmar oficialment que utilitzarà la possibilitat de realitzar fins a cinc canvis, tal com ho havia plantejat la FIFA. Les substitucions només es podran portar a terme en tres moments.

No hi haurà cerimònia prèvia, ni nens i mascotes. A més, les rodes de premsa postpartit seran virtuals i hi haurà dos sales antidopatge.

tracking