El Bayern Munic derrota l'Union Berlín i consolida el seu liderat

Té quatre punts sobre el Borussia Dortmund

Lewandowski celebra ahir el primer gol del Bayern contra l’Union Berlín.

Lewandowski celebra ahir el primer gol del Bayern contra l’Union Berlín.EFE

El Bayern Munic es va imposar ahir a domicili (0-2) a l’Union Berlín amb un gol de penal del polonès Robert Lewandowski –en la seua tornada després d’una lesió i després de la pausa forçada pel coronavirus– i un altre del francès Benjamin Pavard. Amb aquesta victòria davant d’un rival que els va complicar les coses a la primera part, el Bayern es consolida com a líder, amb quatre punts d’avantatge sobre el Borussia Dortmund, que dissabte va golejar el Schalke 04 (4-0). La Bundesliga ha sigut la primera de les quatre grans lligues europees que ha tornat a l’activitat. Ho ha fet aquest cap de setmana enmig de rigoroses normes sanitàries, per evitar la transmissió del coronavirus. Sense públic als estadis i sense contactes entre els jugadors a l’hora de celebrar gols.

La zona pròxima a l’estadi va estar molt vigilada per la policia, per evitar la concentració d’aficionats i, com és preceptiu, cada equip va arribar a l’estadi en dos autobusos.

Lewandowski va obrir el marcador de penal i augmenta el seu avantatge com a màxim golejador

En l’aspecte esportiu, l’Union va sortir amb el seu acostumat plantejament, agressiu en la marca i amb clara voluntat de llançar atacs ràpids en recuperar la pilota. El Bayern en els primers minuts es va veure en dificultats davant de l’agressivitat de l’equip berlinès. Un córner al minut 17 va acabar en un gol anul·lat a Thomas Müller per fora de joc i, en el 40, el Bayern es va trobar amb un penal a favor per falta de Neved Subotic sobre Leon Goretzka. Lewandowski va executar la pena màxima i va marcar el gol número 26 del seu compte personal, amb la qual cosa augmenta l’avantatge com a màxim golejador. Pavard va marcar el definitiu 0-2 en el 80. Avui juguen Werder Bremen i Bayer Leverkusen (20.30), que tanquen la jornada.