SEGRE

DEPORTES

Protocol per a la Lliga

Les mesures per reprendre la competició no inclouen concentracions i hi haurà tests abans de cada partit || Rakitic assegura que està molest amb Bartomeu

Jordi Alba, durant la sessió d’ahir.

Jordi Alba, durant la sessió d’ahir.FC BARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El protocol que prepara LaLiga de cara a la tornada a la competició, que segons Javier Tebas hauria de ser el 12 de juny, no inclou les concentracions prèvies obligatòries que havien aixecat crítiques de futbolistes i estableix nombroses mesures sanitàries, que tenen per objectiu que els partits siguin al més segurs possible. Segons va revelar ahir Catalunya Ràdio, si es detecta un positiu, el jugador quedarà immediatament aïllat al seu domicili i, a través del dispositiu Mediacoach, s’analitzarà el contacte que hagi tingut amb altres futbolistes durant l’últim matx.

Segons el nou protocol que elabora LaLiga i que té molts punts en comú amb el de la Bundesliga, als estadis només hi podrà haver un màxim de 300 persones, totes relacionades amb els clubs o imprescindibles perquè el duel pugui celebrar-se i retransmetre’s per televisió.

Els equips es desplaçaran en avions o trens xàrter i a casa aniran a l’estadi amb el vehicle particular

Els jugadors entraran amb guants i mascaretes i se’ls prendrà la temperatura i 24 hores abans del partit es desinfectaran les instal·lacions. Cada equip haurà de donar la llista de persones que aniran a l’estadi 48 hores abans del matx i els futbolistes se sotmetran a un test del coronavirus vint-i-quatre hores abans.

Els equips visitants s’hauran de desplaçar a la ciutat en avió o tren xàrter, sense cap altre viatger en l’expedició, i es traslladaran a l’estadi des del seu hotel en dos autobusos. Quan juguin com a locals, els jugadors aniran a l’estadi al seu vehicle particular.

Les banquetes també hauran de ser més grans per permetre la separació exigida i els titulars, encara que entraran junts al terreny de joc, no es donaran la mà ni tindran cap contacte entre ells. Només hi haurà quatre plegapilotes i al voltant del terreny hi haurà nombroses pilotes, tots desinfectats. Els futbolistes hauran de canviar-se totalment d’equipació al descans i les rodes de premsa seran telemàtiques.

D’altra banda, el croat Ivan Rakitic es va confessar dolgut amb el president Josep Maria Bartomeu, perquè no li ha dit res sobre el seu futur. En una entrevista a la Cadena COPE, va reiterar que no se’n vol anar i va dir que “de moment no hem parlat i no tinc cap notícia. Encara pot trucar. Potser ens escolta i em truca demà”.

Jordi Alba, durant la sessió d’ahir.

Jordi Alba, durant la sessió d’ahir.FC BARCELONA.CAT

tracking