SEGRE

DEPORTES

El CB Lleida apunta a l'elit

La Federació Espanyola li ha ofert una plaça a la Lliga Femenina 2 com a segon classificat a la Copa Catalunya || “La ciutat també es mereix poder veure un equip femení entre els millors”

Rous Tous, jugadora de l’Ekke CB Lleida, durant el partit de Copa Catalunya davant del Viladecans.

Rous Tous, jugadora de l’Ekke CB Lleida, durant el partit de Copa Catalunya davant del Viladecans.JOAN RIBERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha ofert a l’Ekke CB Lleida una plaça a la Lliga Femenina 2 després que l’equip que dirigeix Albert Puig acabés segon a Copa Catalunya, màxima categoria organitzada per la Federació Catalana (FCBQ). Des del club s’ha rebut aquest oferiment amb optimisme, encara que estudiarà la viabilitat d’un projecte que obligarà a comptar amb el suport de patrocinadors i institucions en un moment crític per a l’esport. “Creiem que a nivell esportiu és possible, ja que fa cinc temporades que obtenim uns grans resultats i dos que fem història amb la fase d’ascens. Esperem el suport institucional per fer el salt i comptar amb un equip femení de referència a la ciutat”, van assenyalar des del club.

Un dels factors que apunten a l’optimisme és que el canvi de categoria no suposaria un augment notable de la inversió pel que fa a desplaçaments, ja que la FEB va proposar que la Lliga Femenina 2 de la pròxima temporada estigui formada per tres grups de dotze equips, en lloc dels actuals dos de catorze, amb divisió per proximitat geogràfica. En l’àmbit esportiu, el club també veu factible jugar a la categoria, ja que “hi haurà molt poc moviment al mercat internacional a causa de la pandèmia. Les jugadores nord-americanes no voldran venir i els clubs tampoc podran fer front a les seues fitxes, molt més elevades. A aquest nivell, la majoria de les plantilles també treballen amb els equips de la base per poder cobrar un extra”, va afirmar Albert Puig, tècnic de l’Ekke CB Lleida. “Ja tenim molta feina avançada, amb la renovació del bloc d’aquesta temporada. Queden unes posicions per completar, la qual cosa definirem depenent de la categoria en la qual juguem”, va afegir l’entrenador.

La categoria passarà a comptar amb tres grups de 12 equips, dividits per proximitat geogràfica

“Dependrà que la ciutat vulgui tenir un equip femení entre els millors a nivell estatal. Necessitem la implicació de tothom. El bàsquet és l’esport que més fitxes femenines té al país i Lleida també mereix tenir ara un equip en aquesta categoria. Som un territori amb molta tradició i és una oportunitat que hauríem d’aprofitar”, va assenyalar Puig després de firmar una nova temporada històrica a Copa Catalunya, amb 15 triomfs en 20 partits abans que la competició quedés cancel·lada.

CB Balaguer i CB Mollerussa opten a dos places a la Copa Catalunya

La nòmina d’equips lleidatans a la Copa Catalunya podria augmentar la temporada vinent, tenint en compte que el Q2 Consultors CB Balaguer opta a tenir plaça en categoria femenina. El conjunt de la Noguera va ser cinquè en el seu grup de Primera Catalana i l’FCBQ ampliarà la categoria superior a dos grups de deu equips. En la mateixa situació es troba el Pujol CB Mollerussa en categoria masculina. L’equip del Pla opta a una plaça a la Copa Catalunya després d’acabar quart a Primera i la previsió de comptar amb tres grups de dotze conjunts. A la Copa Catalunya masculina seguiran el CB Alpicat i el Seintosoft CN Tàrrega, ja que l’FCBQ ha anul·lat els descensos.

tracking