SEGRE

FUTBOL LLIGA RETO IBERDROLA

L'AEM fitxa la golejadora canària Celia Ruano

Fitxatge estrella, després dels de Baldwin i Barbi, que ha jugat a la Lliga Iberdrola

La nova jugadora de l’AEM, Celia Ruano.

La nova jugadora de l’AEM, Celia Ruano.JOHNNY GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció esportiva de la SE AEM va anunciar ahir que ha tancat el tercer fitxatge per al primer equip femení de cara a la pròxima temporada en la Lliga Reto Iberdrola. Es tracta de la davantera canària, Celia Ruano, que a l’agost complirà 26 anys. La nova jugadora aemista es va formar a les files del club de la seua localitat natal, Arguineguín, que és la mateixa on van nàixer i van fer els seus primers passos futbolístics els exinternacionals Juan Carlos Valerón i David Silva, aquest últim campió del món el 2010.

Ruano va anar escalant esglaons fins a arribar a jugar a la Lliga Iberdrola, la màxima categoria del futbol femení espanyol, on ha estat dos temporades. Primer ho va fer a les files del Tacuense canari i després amb el Màlaga CF. Celia va destacar com a golejadora la temporada 2017-2018 quan va aconseguir marcar 77 gols amb el Femarguín, quan aquest equip competia a la segona categoria estatal del futbol femení.

Té 25 anys i és d’Arguineguín, el poble dels exinternacionals Valerón i David Silva

Aquest fitxatge era prioritari per als serveis tècnics del club i el desig màxim de l’entrenador, Roger Lamesa, per apuntalar la línia ofensiva, amb la qual cosa s’espera fer un salt de qualitat la pròxima temporada. Entre les seues característiques, segons va detallar el club, destaquen que és una jugadora “amb olfacte golejador, molt bona utilitzant el cos i té un gran toc de pilota”. La davantera de Gran Canària, nascuda el 2 d’agost del 1994, es converteix en la tercera incorporació del primer equip femení després dels fitxatges de la portera nord-americana Audrey Baldwin i de la centrecampista Bárbara Barbi Pérez.

A més, l’equip que dirigeix Roger Lamesa ha renovat peces bàsiques del grup, començant per la seua capitana històrica i referent, Vanesa Pixu Gómez, Júlia Miró, Cris, Paula Barerira, Patri, Andrea Gómez, Iris Aixalà, Nadia Dopico, Janira, Inés Faddi, la japonesa Hisui Haza i la golejadora Natàlia.

La intenció de l’equip, que aquesta temporada inconclusa del seu debut a la categoria ha acabat setè a la classificació després de la disputa de 22 jornades, és consolidar-se i millorar si és possible la seua passada gran campanya.

tracking