SEGRE

DEPORTES

Volen entrenar-se en grup

La Lliga sol·licitarà avui a Sanitat avançar dilluns a la fase 4 d'entrenaments || El derbi Betis-Sevilla és el primer partit programat per al 12 de juny

Frenkie de Jong, en una sessió d’entrenament del FC Barcelona a la Ciutat Esportiva.

Frenkie de Jong, en una sessió d’entrenament del FC Barcelona a la Ciutat Esportiva.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Lliga té previst sol·licitar avui a Sanitat que els equips passin dilluns a la fase 4 del protocol d’entrenaments. D’aquesta forma, totes les plantilles de Primera i Segona podran exercitar-se de forma col·lectiva, amb l’objectiu de reprendre la competició el 12 de juny. Perquè fos possible tornar a jugar en aquesta data, els equips requerien un mínim de dos setmanes de treball col·lectiu. Si aquests entrenaments en grup s’inicien dilluns, arribaran al 12 de juny amb gairebé tres setmanes de sessions grupals.

Però la Lliga necessita avui el vistiplau de Sanitat. En cas de no obtenir-lo, els entrenaments col·lectius no començaran abans del dilluns 1 de juny, deixant un marge molt estret perquè els clubs puguin arribar en les millors condicions al reinici del 12 de juny. Això obligarà a un nou retard, que posposaria la tornada de la Lliga almenys fins al següent cap de setmana, el de 19 al 21 de juny. L’interès de la Lliga a reprendre la competició el 12 de juny respon al fet que aquell dia vencen les assegurances que, després de la proclamació de l’estat d’alarma, la patronal va subscriure amb els broadcasters televisius espanyols i internacionals. Per tant, si la competició no arranqués aquell dia, seria la Lliga la que hauria d’abonar les quantitats pactades amb la televisió.

El blaugrana espera que jugar sense públic “sigui sols aquesta temporada i que l’afició pugui tornar”

Mentrestant, Javier Tebas, president de la Lliga, vol comunicar el calendari als clubs d’aquí a una setmana. En aquest sentit, el derbi andalús entre Betis i Sevilla serà l’encarregat d’inaugurar la tornada a la competició el divendres 12 de juny, segons la Cadena Cope, encara que jugadors i tècnics han posat en dubte la data de tornada.

tracking