SEGRE

DEPORTES

“Hi ha ganes de competir”

Yvan Castillo, que va ser dos anys entrenador de porters del Lleida, creu més just acabar la Lliga al camp || Compleix la segona temporada al Deportivo

Yvan Castillo, entrenador de porters al Deportivo de la Corunya.

Yvan Castillo, entrenador de porters al Deportivo de la Corunya.RCD A CORUÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Yvan Castillo és un professional del futbol que el proper mes de juny podrà fer, en principi, el que ha estat vetat a la gran majoria de jugadors i tècnics de Segona divisió B, tornar a competir. Yvan compleix la segona temporada com a entrenador de porters del Deportivo de la Corunya, especialitat amb què es va estrenar al Lleida Esportiu en la 2012-2013 i on va estar dos anys, tots dos amb Toni Seligrat a la banqueta. “Percebo en els jugadors que hi ha moltes ganes de competir”, explica, i celebra que, almenys a Primera i Segona, “es pugui fer justícia als equips a la gespa i que una competició no acabi en un despatx”.

Yvan espera mantenir la seua bona línia esportiva, ja que ha disputat cinc play-offs en set temporades: dos amb el Lleida, dos amb el Reus –amb ascens a Segona A la 2015-16– i un play-off a Primera amb el Deportivo, club amb el qual ara lluita per mantenir-se a Segona A. “Estem en la lluita. Quan va arribar Fernando Vázquez com a entrenador vam encadenar nou victòries i dels quatre últims partits abans de l’aturada en vam guanyar dos”, explica Castillo.

Dins de la fase 2 en què ja estan a Galícia, el seu equip porta tres setmanes entrenant-se i explica que “sóc el que té més risc de lesions. Com que no podem entrenar-nos en grup, faig treball individual amb cadascun dels tres porters, per la qual cosa els colpejaments, distribucions i altres exercicis que es fan durant una sessió, jo els multiplico per tres”.

Aquest lleidatà d’adopció, nascut el 1979 a Móra la Nova, admet que, juntament amb les ganes per tornar a jugar, els jugadors senten preocupació, no només pel risc de lesions, també pel d’encomanar-se el coronavirus. “Hi haurà vols i hotels on comparteixes espais i també vindran a Riazor equips de ciutats que estan en fases no tan avançades”, explica. “Està clar que la salut està per damunt de tot, però, com jo dic als jugadors, això és una pandèmia mundial i nosaltres també som societat, per la qual cosa no podem tenir més privilegis que els altres. Tots els treballs són igual d’importants.”

Sobre el confinament, Yvan Castillo diu que “al principi crec que va venir bé. El dia a dia que portàvem no era sa i es va demostrar que el món es pot parar. Crec que calia parar una mica i reflexionar, però arriba un punt que ja tens moltes ganes de trepitjar el verd i que et toqui el sol”.

Sobre la decisió presa per l’RFEF a Segona B, insisteix que el més just és acabar, però que, si no era possible, “qualsevol cosa que haguessin resolt sempre hi hauria alguns als quals els semblaria injust”.

Afegeix que “al Lleida el segueixo sempre” i reconeix que aquesta temporada va tenir l’alegria del debut de Víctor Vidal. “Quan jo estava li feia tecnificació. Alguns deien que era baixet, però jo replicava que tècnicament era el millor de l’Escola. Vam prendre la decisió correcta.”

tracking