SEGRE

DEPORTES

La Lliga estudia ajornar la tornada al 19 de juny

Sanitat segueix sense donar llum verda als entrenaments col·lectius dels equips

El Barça va tornar ahir a l’activitat a la Ciutat Esportiva amb entrenaments per a grups reduïts.

El Barça va tornar ahir a l’activitat a la Ciutat Esportiva amb entrenaments per a grups reduïts.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Lliga estudia la possibilitat d’ajornar la tornada a la competició una setmana, del 12 al 19 de juny, a causa que Sanitat no ha pres encara una decisió sobre la possibilitat que els entrenaments col·lectius de l’equips professionals siguin per a més de 10 jugadors a partir de dilluns. “Ho estudiarem i, quan hi hagi una decisió, es comunicarà”, va dir ahir el ministre Salvador Illa.

Si la Lliga no rep l’autorització abans de dilluns, els futbolistes de Primera i Segona no podran exercitar-se en grup fins a l’1 de juny, fet que impedeix comptar amb les dos setmanes que van demanar els clubs. En aquest sentit, el primer matx després de l’aturada seria el divendres 19 entre Sevilla i Betis. La patronal té previst fer públic el calendari de cites la setmana que ve, possiblement el divendres 28, sempre d’acord amb el Govern. La planificació és que els partits de Reial Madrid, Barcelona i Atlètic es reparteixin en diferents dies i també en horaris diferents. En aquesta primera jornada hi haurà un Madrid-Eibar (a Valdebebas, no al Bernabéu), l’Athletic-Atlètic i el Mallorca-Barcelona.

L’AFE ha demanat pauses de tres a quatre minuts quan es registrin entre 28 i 32 graus

El blaugrana Gerard Piqué i entrenadors com Sergio González i Paco Jémez ja van advertir que reprendre la competició de Lliga el 12 de juny era precipitat. Javier Tebas, president de la Lliga, va publicar un tuit en què sol·licitava prudència: “Clubs, directius, jugadors, àrbitres de la Lliga estem il·lusionats amb el retorn, però la competició només començarà quan les autoritats sanitàries ho considerin possible.”

Segons l’opinió del sindicat, quan es registrin entre 28 i 32 graus i a causa de l’alt risc de trastorns per estrès tèrmic, s’han d’introduir pauses de refredament de tres a quatre minuts transcorreguts els primers trenta minuts des de l’inici en les dos parts de l’encontre. En cas de superar-se els 32 graus, els entrenaments i els partits han de ser cancel·lats i reprogramats, a causa del risc extrem de trastorns per estrès tèrmic.

L’AFE ja va rebutjar el plantejament de les concentracions prèvies de llarga durada que va proposar la Lliga, a l’entendre que aquestes poden incidir en els drets dels jugadors i ser fins i tot inconstitucionals. A més a més, el sindicat ha defensant que els futbolistes disposin d’almenys 72 hores entre la disputa d’un partit i un altre.

El Barça va tornar ahir a l’activitat a la Ciutat Esportiva amb entrenaments per a grups reduïts.

El Barça va tornar ahir a l’activitat a la Ciutat Esportiva amb entrenaments per a grups reduïts.FCB

tracking