SEGRE

DEPORTES

Pueyo, a l'equip estatal

L'urgellenc manté la plaça a la selecció sub-21 d'esquí de fons, encara que competirà en cites absolutes || La llista definitiva, pendent de la crisi sanitària

L’urgellenc Jaume Pueyo ha estat un dels fondistes sub-21 més destacats a nivell internacional.

L’urgellenc Jaume Pueyo ha estat un dels fondistes sub-21 més destacats a nivell internacional.COE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’urgellenc Jaume Pueyo continuarà formant part de l’equip estatal sub-21 d’esquí de fons durant el període 2020-21, encara que també participarà en proves absolutes, segons va confirmar ahir Olmo Hernán, CEO i director esportiu de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern, després de la publicació del llistat parcial d’integrants. “És una llista molt restrictiva, de contingència, que s’ampliarà en menys d’un mes, quan la Federació tingui clara la situació global i es pugui dur a terme una planificació més realista de la temporada. La desaparició de determinades incerteses permetrà anar incorporant esportistes, així evitem generar falses expectatives o programes inviables”, va apuntar Hernán.

Aquesta primera llista està formada pels esportistes de disciplines olímpiques que van aconseguir resultats destacats a l’hivern i consta de tretze components, nou d’absoluts i quatre sub-21, “que han mostrat més projecció i que es troben dins dels deu millors de la seua edat a nivell mundial en la seua disciplina”.

La Federació va assenyalar que en menys d’un mes s’afegiran més esquiadors en totes les disciplines

En el cas de Jaume Pueyo, aquesta serà la seua última temporada com sub-21, per la qual cosa reforçarà en algunes competicions la selecció absoluta, tenint en compte que en aquesta l’únic esquiador confirmat és Imanol Rojo. “Hem de fer balanç entre les necessitats, la disponibilitat dins del pressupost i la possibilitat d’entrenar-se fora d’Espanya, que és el que més ens preocupa ara. Tenim un equip tècnic plurinacional i la nostra programació esportiva es fa en un 80% fora d’Espanya”, va advertir Hernán.

Adur Etxezarreta, Albert Ortega, Juan del Campo i Joaquim Salarich formaran l’equip absolut d’esquí alpí, segons la llista de l’RFEDI, mentre que Thibault Magnin i Javier Lliso estaran en freestyle, i Queralt Castellet i Lucas Eguibar seran a l’equip de snowboard. S’hi uneixen els sub-21 Alejandro Gómez en freestyle, Lucas Verdaguer en bamps i Álvaro Romero en snowboard. Destaca l’absència del rider Regino Hernández, bronze olímpic, encara que llastat per una lesió.

tracking