SEGRE

CORONAVIRUS ELS EFECTES EN L?ESPORT

SOS del tenis i el pàdel

Demanen que en fase 2 es pugui jugar en dobles i que hi hagi més de dos persones en pista a les classes per reactivar l'economia dels clubs || Les escoles són vitals per a moltes entitats

Un grup d’entrenament del CT Lleida amb l’entrenador David Melé, en imatge d’arxiu.

Un grup d’entrenament del CT Lleida amb l’entrenador David Melé, en imatge d’arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tenis i el pàdel s’han rebel·lat i han llançat un SOS, ja que se senten discriminats al no permetre en la fase 2 de la desescalada estar més de dos persones a la pista. En canvi, sí que es permetrà la reobertura dels clubs indoor.

Les federacions espanyoles de tenis i de pàdel han elevat una consulta al Consell Superior d’Esports (CSD) perquè contempli la possibilitat que es permeti jugar la modalitat de dobles en aquesta fase 2. No és un caprici. Que hi pugui haver més de dos persones a la pista implica reactivar l’economia d’uns esports que compten a Lleida amb uns 1.700 federats (pàdel) i 712 (tenis).

A Lleida i comarques hi ha uns 1.700 jugadors federats de pàdel i un total de 712 de tenis

Una pista de tenis té 600 metres quadrats i una de pàdel, 200. “Si en una taula d’una terrassa o en una casa deixen ajuntar deu persones, que a nosaltres no ens deixin ajuntar-se quatre persones no té gaire sentit”, coincideixen a assenyalar els delegats federatius a Lleida de tenis i de pàdel, José Luis Solans i Xavier Esteban.

“En el tenis hi ha molts clubs que viuen de les classes i em consta que n’hi ha alguns que estan passant per veritables dificultats. Algú pensa que és rendible tenir un entrenador per a un sol alumne?”, apunta Solans. “Igual que per a l’hostaleria, per al pàdel està sent un gran perjudici econòmic. I és especialment greu per als indoor. A Lleida, de 29 clubs federats, n’hi ha set que són indoor”, explica Esteban.

Dos d’aquests clubs coberts, el Padel Indoor Lleida i el Waps Padel Sports de Torrefarrera, tindran una temporada ruïnosa que s’afegeix al drama esportiu. “Estem obrint en aquesta fase 1 perdent diners. Al dia passaven unes 200 persones i aquesta setmana només hem tingut trenta jugadors en pista i deu fent classes. A més, hem hagut de cancel·lar quatre tornejos”, explica afligit Iván Solís, un dels socis propietaris de Waps.

Per la seua part, Albert Gadea, propietari del Padel Indoor, reflecteix amb cruesa la situació: “A dia d’avui és una catàstrofe econòmica. He hagut de deixar de cobrar la publicitat de les instal·lacions, perquè comprenc els patrocinadors, i sense activitat no hi ha facturació. I les seqüeles seran igual de nefastes d’aquí a uns mesos si només ens permeten fer tornejos de 25 parelles quan en solíem fer de més de 200.”

En aquest sentit ho va confirmar ahir a aquest diari el regidor d’Esports, Sergio González, que té previst mantenir una reunió a començaments de la setmana vinent amb els entrenadors i alhora pares dels dos atletes DAN (Esportista d’Alt Nivell), Aleix Porras i Bernat Erta.

La Paeria obrirà les pistes d’atletisme l’1 de juny La Paeria té previst obrir les pistes d’atletisme de les Basses el pròxim 1 de juny quan, en teoria, Lleida passarà a la fase 2 de la desescalada.

Un grup d’entrenament del CT Lleida amb l’entrenador David Melé, en imatge d’arxiu.

Un grup d’entrenament del CT Lleida amb l’entrenador David Melé, en imatge d’arxiu.SEGRE

Un grup d’entrenament del CT Lleida amb l’entrenador David Melé, en imatge d’arxiu.

Un grup d’entrenament del CT Lleida amb l’entrenador David Melé, en imatge d’arxiu.SEGRE

tracking