SEGRE

DEPORTES

Els Jocs de Tòquio no es tornaran a ajornar si no se celebren el 2021

El símbol dels cinc anells olímpics en una avinguda de Tòquio.

El símbol dels cinc anells olímpics en una avinguda de Tòquio.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio el 2021 continua sent una incògnita a causa de l’evolució de la pandèmia quan resta poc més d’un any per a l’esdeveniment, encara que una cosa sembla clara: ningú contempla un nou ajornament.

El primer ministre nipó, Shinzo Abe, va traslladar al president del COI, Thomas Bach, que el 2021 constitueix per al Japó l’“última opció” per celebrar els Jocs, segons va dir aquest últim en una recent entrevista a la cadena britànica BBC. Bach va recolzar aquesta postura a causa que no “es poden ocupar indefinidament 3.000 o 5.000 persones per a l’organització” ni “canviar cada any el calendari esportiu mundial” o “mantenir els atletes en la incertesa”.

“No podem ajornar els Jocs de nou i hem d’assumir que no hi haurà una vacuna, i si n’hi ha, no serà suficient per distribuir-la a tot el món”, va assenyalar en la mateixa línia l’australià John Coates, el responsable del COI per supervisar els preparatius de Tòquio. D’altra banda, Coates també va admetre que l’organització afronta “veritables problemes” de cara a acollir atletes i públic vingut de tot el món en un moment en el qual molts països restringeixen o prohibeixen l’entrada de viatgers.

El comitè d’organització dels Jocs, per la seua part, ha estat ambigu i extremament caut a l’hora d’abordar què succeirà si la pandèmia continués complicant la celebració de l’esdeveniment el 2021.

tracking