SEGRE

DEPORTES

“El risc zero no existeix”

Jaume Ponsarnau assegura que els seus jugadors van haver de preparar mentalment la tornada als entrenaments || Va tornar a dirigir el València

Jaume Ponsarnau dirigeix l’entrenament del València amb l’ajuda de Borja Comenge, al fons.

Jaume Ponsarnau dirigeix l’entrenament del València amb l’ajuda de Borja Comenge, al fons.VALENCIA BASKET CLUB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tècnic lleidatà Jaume Ponsarnau ha pogut tornar a dirigir aquesta mateixa setmana un entrenament del València Basket de cara a la tornada de la Lliga ACB, la nova realitat amb què han d’heure-se-les els equips professionals de bàsquet.

El contacte no està encara permès, la pilota es comparteix amb un únic company i els entrenadors donen instruccions des d’una distància prudencial. Tot entre unes estrictes mesures de desinfecció de material. “Qualsevol moviment que fem ha d’estar meditat”, assegura el targarí, “fet que aporta un grau més d’estrès al treball”.

Els jugadors s’entrenen sense oposició i la pilota només poden compartir-la dos companys d’equip

“El jugador és conscient de tots els riscos i hem hagut de preparar mentalment tant la plantilla com a nosaltres mateixos. Hem d’aprendre a conviure amb aquesta situació i l’esport té molt a aportar. Entenem que hem de donar a l’afició una mostra de responsabilitat, encara que tenim molt clar que el risc zero no existeix, per moltes mesures que prenguem”, assegura el tècnic de l’equip valencià, a qui no falten ganes de tornar a la competició. “Ara que hem tornat a entrenar-nos, que sabem com anirà tot, en tenim unes ganes terribles. Als jugadors se’ls nota la fam de competir una altra vegada”, assenyala l’entrenador.

Després de més de dos mesos de veure molt bàsquet per la televisió i compartir experiències amb altres tècnics, Ponsarnau diu que serà molt estrany jugar sense afició. “Nosaltres vam tenir una experiència així en l’últim partit de l’Eurolliga, a Milà. Només tens els teus companys per animar-te, els àrbitres ho escolten tot i, el més important, els rivals també. És una cosa per a la qual també hem de preparar-nos tots els entrenadors. És una pena no poder comptar amb l’afició a la grada, però ens consolem que almenys ens podran veure per televisió”, afegeix el tècnic.

L’absència de públic a la grada és una cosa que preocupa Ponsarnau, que tem pel futur de molts clubs, tant a nivell professional com amateur.

“Caldrà reinventar-se, posar-hi imaginació. Una cosa en què el bàsquet té molta experiència”, assegura el tècnic de 49 anys. Alhora, Ponsarnau aposta per les instal·lacions del València Basket a l’Alqueria com la millor seu per a la fase final de la Lliga ACB: “Són espectaculars i a més el club s’ha preparat molt per poder afrontar aquesta situació.”

tracking