SEGRE

DEPORTES

Els últims canvis al BOE permeten fer activitat física a l'aire lliure fins a deu persones juntes en fase 1

Els últims canvis al BOE permeten fer activitat física a l'aire lliure fins a deu persones juntes en fase 1 i fins a quinze a la 2 || Tenis i pàdel podran jugar a dobles en fase 1 i reobrir escoles

Partit de pàdel d’1x1 a Castelldans, un esport que es podrà practicar per parelles com és normal.

Partit de pàdel d’1x1 a Castelldans, un esport que es podrà practicar per parelles com és normal.AJUNTAMENT DE CASTELLDANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tant la regió sanitària d’Alt Pirineu i Aran, que entrarà avui a la fase 2, com la de Lleida, que seguirà almenys una setmana més a la fase 1, veuran una mica més flexibilitzades les restriccions per poder fer esport a l’aire lliure després de les modificacions publicades aquest dissabte pel Butlletí Oficial de l’Estat.

A la fase 1 es permet l’esport a l’aire lliure en grups de fins a deu persones. Això sí, han de ser esports practicats de manera individual, no d’equip, que solen implicar contacte. No es pot jugar, per exemple, un partit de futbol sala o de bàsquet, però sí que es pot sortir a córrer o muntar en bicicleta.

En fase 2, en què entren avui Alt Pirineu i Aran, poden obrir piscines amb només un nadador per carrer

El tenis i el pàdel són dos dels esports que s’han vist beneficiats per aquests canvis que s’han fet atenent les seues demandes. Així, en fase 1 al tenis ja tindran permès reobrir les escoles en els clubs i centres esportius i estarà permesa la pràctica de la modalitat de dobles. En el cas del pàdel, que va demanar a les autoritats que es pogués jugar en la modalitat 2x2, ha aconseguit que finalment es pugui jugar per parelles, com és el normal, sempre que es compleixi amb la normativa de seguretat per impedir els contagis.

En la fase 2, l’esport es podrà fer en grup a l’aire lliure fins amb quinze persones, sempre mantenint igualment les distàncies de seguretat. En aquesta fase 2 també es permet obrir les instal·lacions esportives cobertes i les piscines amb un sol nadador per carrer en el cas de les esportives, les dos a un 30% de l’aforament, amb cita prèvia i per torns. A més, es permet l’ús dels vestidors, però sense poder utilitzar les dutxes, i només es podrà entrenar de forma individual o en parelles si l’esport no exigeix contacte. En el cas de les piscines, la neteja s’ha de dur a terme, almenys, tres vegades al dia, segons el BOE.

Les mesures de precaució es mantindran i també les franges horàries en el cas de la fase 1, que segueixen igual que a la fase 0.

En canvi, a la fase 2 s’eliminen, excepte en els trams per a persones grans (10.00-12.00 i 19.00-20.00), encara que comunitats i ajuntaments tenen llibertat per retocar aquests horaris.

Hi ha una excepció en els horaris que també és producte d’una modificació. En els municipis de fins a 10.000 habitants o amb una densitat de població inferior a cent habitants per quilòmetre quadrat s’eliminen les franges horàries i l’esport a l’aire lliure a la fase 1 es podrà realitzar com a la fase 2, fins amb quinze persones.

tracking