SEGRE

DEPORTES

L'associació de futbolistes aplaudeix el retorn de la Lliga

L'AFE insisteix que els equips puguin entrenar-se ja amb tots els jugadors

Els clubs, entre els quals el Barça, confien a fer entrenaments col·lectius com més aviat millor.

Els clubs, entre els quals el Barça, confien a fer entrenaments col·lectius com més aviat millor.FC BARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants dels futbolistes espanyols s’han mostrat satisfets per la represa de la Lliga, anunciada dissabte pel president del Govern central, Pedro Sánchez, a partir del 8 de juny, encara que insisteixen a reclamar que es puguin fer entrenaments col·lectius sense limitacions. El secretari general de l’AFE, Diego Rivas, ho considera “una gran notícia per a tothom”. “Les mesures que s’han implantat per poder jugar estan funcionant. Els jugadors estan sent disciplinats i estan seguint tots els protocols al peu de la lletra. Això també és bo per a l’economia del país”, va afirmar a TV3.

L’AFE reclama que s’activi de seguida la fase 4 d’entrenaments col·lectius per arribar en les millors condicions al 12 de juny, data a priori marcada per al retorn de la Primera divisió. “Fan falta un mínim de quinze dies per entrenar-nos junts, per jugar partits amb les dimensions reals del terreny de joc i per adaptar-se als esforços que es requereixen per a un matx”, apunta Rivas.

L’AFE i LaLiga continuen sense definir alguns detalls, com per exemple si finalment farà falta concentració dels equips. El que sí que està clar és que hi haurà cinc canvis i els estadis estaran buits.

El Liverpool-Atlètic va provocar 41 morts per Covid-19 Un estudi elaborat per Edge Health, institució que analitza dades del Servei Nacional de Salut Britànic (NHS), i publicat pel Sunday Times, conclou que el partit Liverpool-Atlètic de Madrid disputat el passat 11 de març, al qual van assistir prop de 3.000 aficionats de l’equip blanc-i-roig, va provocar 41 morts addicionals per coronavirus. Aquesta és la xifra estimada de difunts que, segons l’estudi, va deixar el xoc corresponent a la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. El duel es va disputar dos dies abans que el president del Govern, Pedro Sánchez, decretés l’estat d’alarma a Espanya i va provocar controvèrsia en un sector de l’opinió pública britànica, que va demanar que es jugués a porta tancada. El director de salut pública de Liverpool, Matthew Ashton, va assegurar el 3 d’abril que la disputa d’aquest partit va ser un “error” i va apuntar que l’augment de casos a la seua ciutat va poder estar relacionat amb el duel entre els dos equips.

tracking