SEGRE

DEPORTES

Les piscines cobertes de clubs, si no entra Lleida en fase 2 dilluns, no podran reobrir

Les piscines cobertes de clubs, si no entra Lleida en fase 2 dilluns, no podran reobrir || Més dany econòmic per als gimnasos, que han d'esperar a la fase 3, més tard que cines i museus

La piscina del CT Urgell buida on ahir van començar els treballs de manteniment.

La piscina del CT Urgell buida on ahir van començar els treballs de manteniment.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si la regió sanitària de Lleida no entrés dilluns vinent a la fase 2, dos de les instal·lacions que es veurien directament afectades serien les piscines cobertes dels clubs esportius i els gimnasos, en el seu cas perquè veurien agreujat encara més el dany econòmic a l’haver-se d’esperar a la fase 3 de la desescalada.

El greuge per a les piscines dels clubs seria per als nadadors federats i, en aquest sentit, la Federació Espanyola de Natació va reclamar un millor tracte en la desescalada per tornar a l’activitat en la fase 1 i no esperar a la fase 2 i amb un sol nadador per carril.

Pel que fa a les piscines a l’aire lliure, els clubs lleidatans solen obrir-les a mitjans del mes de juny

Al no haver-hi aclariment oficial del CSD, a Catalunya no s’havia aplicat la modificació

Però en l’aspecte social, tots els clubs lleidatans solen obrir a mitjans del mes de juny, excepte el CN Lleida, que sempre ho fa a finals de maig. “En condicions normals ja tindríem les piscines obertes per als socis, però el més important és la salut”, afirma el seu president, Josep Talavera.

Tots treballen en un protocol de seguretat i tenen previst implantar la cita prèvia, encara que reservaran un espai per al bany, on caldrà mantenir la distància i delimitar els carrils i la zona verda.

Els gimnasos saben que han d’esperar fins a la fase 3 i amb només un terç permès de l’aforament, però ja van començar a reclamar en una reunió amb la reina Letícia fa uns dies. Per un altre costat, les veus crítiques són cada vegada més importants i no entenen per quina raó els restaurants, cines i museus disposen d’un millor tracte que ells.

Com ja va dir fa uns dies en declaracions a SEGRE, l’expert en dret esportiu i gestió esportiva Vicente Javaloyes va reiterar ahir que “els gimnasos han estat maltractats en comparació amb altres sectors en què l’agrupació física de persones ja s’està donant en fase 1. Quina diferència hi ha entre una cafeteria i un gimnàs? És més, els gimnasos solen ser més grans que molts restaurants i cuiden a l’extrem les mesures d’higiene”. Per a Javaloyes, la controvèrsia naix des del moment en què “hi ha hagut una mala comunicació i una falta de transparència i coherència en la desescalada”. I afirma que “el maltractament als gimnasos és clar perquè l’esport és salut i està contribuint a atallar els efectes de la pandèmia tant a nivell físic com a mental”. En fase 1 només han pogut obrir espais de fitnes amb entrenament individual i cita prèvia com el de l’olímpic Jackson Quiñónez. “No ha canviat gaire la nostra rutina d’abans, això sí, ara amb les noves mesures de seguretat.”

Existia una enorme confusió sobre aquest tema després que la Federació Espanyola de Tenis anunciés diumenge que els dobles ja estaven permesos. Una normativa que es van fer seua molts clubs i jugadors de pàdel malgrat que l’Espanyola no havia donat el vistiplau.

La piscina del CT Urgell buida on ahir van començar els treballs de manteniment.

La piscina del CT Urgell buida on ahir van començar els treballs de manteniment.SEGRE

tracking