SEGRE

DEPORTES

La Federació no vol futbolistes amb vida social

Obliga a signar un document que l'eximeix de culpes si hi ha positius en 'play-off'

El Lleida Esportiu va fer ahir entrega de diversos equips de tests ràpids a l’Associació Aremi.

El Lleida Esportiu va fer ahir entrega de diversos equips de tests ràpids a l’Associació Aremi.LLEIDA ESPORTIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Espanyola va remetre dilluns als 16 equips de Segona B i als 72 de Tercera que han de disputar el play-off d’ascens un document en el qual exigeix als clubs que s’eximeixi l’ens de “qualsevol responsabilitat que porti causa de la situació sanitària existent”. Alhora, aconsella els futbolistes que “no han de fer vida social i mantenir-se als seus domicilis o llocs de concentració quan s’acaben els entrenaments”, tenint en compte que molts jugadors de Tercera també treballen. L’RFEF també incideix en el document en les mesures higièniques que tots els clubs i jugadors han de prendre per evitar qualsevol situació de contagi.

Els 88 conjunts que participaran en els play-offs d’ascens han d’enviar el document firmat abans del 4 de juny a les 14.00, però les demandes de l’RFEF han provocat un enorme enuig entre dirigents, tècnics i jugadors. Fins i tot hi ha entitats que estan estudiant la possibilitat de renunciar a les eliminatòries. Aquesta renúncia no comportaria sanció disciplinària, segons la Federació, i en el cas que es produís alguna vacant, cap altre club no ocuparia la plaça.

L’entitat blava va fer un crida a la solidaritat amb aquesta associació col·laboradora

“Primer esdeveniment esportiu en què l’organitzador s’eximeix de responsabilitat i obliga el participant a assumir-la al cent per cent. Potser sou Federació, però no sou futbol”, va manifestar Jesús Medina, president del Linares. “De veritat penseu tenir milers de jugadors en aïllament social durant més de cinquanta dies? Volem jugar i ascendir, però no a qualsevol preu”, van assenyalar diversos jugadors.

Donació solidària de tests del Lleida Esportiu a Aremi El Lleida Esportiu va fer ahir una donació solidària de tests de diagnòstic ràpid per a la detecció del Covid-19 a l’Associació Aremi, entitat amb la qual col·labora. Pròximament, els membres d’aquesta associació, dedicada a l’atenció de persones amb paràlisi cerebral o discapacitats similars, se sotmetran a aquests test a fi de conèixer si pateixen aquesta patologia o bé presenten anticossos i, per tant, saber si ja han passat la malaltia. Aquests tests ràpids, també coneguts com tests d’antigen, són proves de diagnòstic ràpid que es realitzen a través d’una mostra de mucosa i que són capaços d’identificar la proteïna del virus. A més, també destaquen per la seua alta especificitat i sensibilitat. L’altre gran avantatge d’aquest tipus de tests és la rapidesa que tenen per detectar si un pacient és positiu o no, ja que els resultats poden obtenir-se en un marge aproximat d’entre 10 i 15 minuts. A més, el club va fer una crida als interessats a col·laborar amb Aremi per a la reobertura dels centres. Els interessats poden fer els donatius de forma telemàtica. La recaptació econòmica es destinarà a la compra de material necessari per adaptar-se a les noves normes sanitàries establertes.

tracking