SEGRE

GOLF REPORTATGE

Set jugadors formats al Raimat Golf Club han accedit amb aquests ajuts a universitats nord-americanes

Set jugadors formats al Raimat Golf Club han accedit amb aquests ajuts a universitats nord-americanes || El seu nivell esportiu els facilita l'admissió

D’esquerra a dreta, Núria Llobet, Albert Duart, Toni Farreras, Ares Boira i Xus Boira.

D’esquerra a dreta, Núria Llobet, Albert Duart, Toni Farreras, Ares Boira i Xus Boira.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aconseguir estudiar en una universitat nord-americana gràcies a una beca és possible aconseguint un bon nivell en golf. Així s’explica que set jugadors formats a l’escola del Raimat Golf Club, un percentatge molt alt, hagin pogut compaginar els estudis amb esport d’alt nivell i projectar-se un futur professional molt encoratjador al món universitari nord-americà. Els lleidatans Emilio Cuartero (Missouri University), les germanes Ares (Missouri Saint Louis U.) i Xus Boira (North Carolina A & T State), Cristina Casanella (Wingate University, North Carolina), Núria Llobet (Erskine College, South Carolina) i Albert Duart (Wentworth Institute of Technology Leopards Boston), a més de l’andorrà Eric Galimany, són l’exemple. “Al principi penses que és una cosa inabastable, però després veus que no. Hem detectat que els nostres alumnes quan ja arriben als disset anys són jugadors de primera categoria. Cap té més d’un 4,4 de hàndicap i en aquest nivell les universitats americanes els busquen per a les seues competicions”, explica Toni Farreras, professor de l’escola del Raimat GC, amb Dani González.

El golf, quan s’assoleix un alt nivell, obre portes als Estats Units, però sense oblidar que les proves d’accés són molt exigents. En primer lloc, s’ha de fer el SAT, un examen de comprensió escrita i matemàtica en anglès. És un equivalent a l’examen de selectivitat a Espanya. A més, s’ha de realitzar el TOEFL, un examen d’anglès per a estudiants de parla no anglesa. I les beques depenen de les notes que s’aconsegueixin en aquestes dos proves.

A part del baix hàndicap s’han de sotmetre a dos exàmens en anglès, un similar a la selectivitat

Per això, cal intentar aconseguir les millors notes possibles i hi ha poques dates per fer les dos proves. Especialment en el cas del SAT, ja que només hi ha quatre convocatòries per curs. Tots els tràmits es fan a través d’agències especialitzades. “El cas més conegut és el del basc Jon Rahm, al qual va elegir una universitat de primer nivell [Arizona State] i és el número 2 mundial”, conclou en aquest sentit Farreras.

tracking