SEGRE

DEPORTES

El CSD descarta el públic en les dos primeres jornades

Lozano demana “respectar la integritat de la competició, ens esforcem molt”

Els aficionats del Barça tardaran a assistir en massa al Camp Nou per presenciar els partits.

Els aficionats del Barça tardaran a assistir en massa al Camp Nou per presenciar els partits.XAVI BONILLA / AFP7

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irene Lozano, presidenta del Consell Superior d’Esports (CSD), va assegurar ahir que és impossible que hi pugui haver públic als estadis de la Lliga en les dos primeres jornades, sobretot per la falta d’igualtat per a tots els conjunts, i va demanar no llançar missatges equívocs, com el del president del Las Palmas, Miguel Ángel Ramírez, que va afirmar que hi hauria aficionats davant del Girona. “Diria que és impossible. Hi ha moltes consideracions, però l’essencial és una de caràcter esportiu, ja que cal respectar la integritat de la competició, una cosa en la qual ens hem esforçat molt”, va manifestar a la Cadena SER.

La dirigent va recordar que hi ha zones del país que estan en diferents fases de desescalada i que es va fer un gran esforç perquè els equips de la Lliga tinguessin els mateixos dies d’entrenament. “M’estranya que després d’aquest esforç ara als últims 100 metres vingui algú a dir que la competició no és de tots. Cal ser pacient i d’assaborir l’èxit que la Lliga es reprengui, és el moment que tots siguem responsables”, va assenyalar Lozano. La presidenta del CSD també vol evitar que es produeixin aglomeracions fora dels estadis. “Es farà responsable el que hagi contribuït a generar confusió. Tots hem de llançar el mateix missatge i, si no estem tots a la mateixa fase de la desescalada, és radicalment impossible que hi hagi públic”, va dir. Sobre si s’autoritzarà l’entrada d’aficionats quan totes les zones estiguin en la mateixa fase, Lozano va reconèixer que “en dos setmanes canvien molt les coses, però no s’han de llançar missatges equívocs. No es pot anar als estadis. L’acord va ser reprendre la Lliga a porta tancada”, va sentenciar.

Més enllà de quan serà realitat, la tornada dels aficionats seria sempre escalonada i seguint uns estrictes controls d’arribada als estadis i d’aforaments. En un primer moment, podria entrar-hi el 30% del total. L’accés hauria de fer-se amb mascareta i es prendria la temperatura en cada accés. Al finalitzar el partit, el desallotjament de l’estadi s’hauria de fer amb ordre escrupolós.

tracking