SEGRE

DEPORTES

Bartomeu demana a la plantilla del Barça una nova retallada de gairebé 10 milions i els jugadors s'hi neguen

Bartomeu demana a la plantilla del Barça una nova retallada de gairebé 10 milions i els jugadors s'hi neguen || Els blaugranes tornaran a cobrar el 100% al reprendre's la competició de Lliga

Josep Maria Bartomeu es va reunir amb el primer equip de futbol per demanar-los un nou esforç.

Josep Maria Bartomeu es va reunir amb el primer equip de futbol per demanar-los un nou esforç.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantilla del Barça no accepta la nova proposta de rebaixa salarial de Josep Maria Bartomeu durant la reunió que en va mantenir amb els jugadors el dissabte 23 de maig, en què els va demanar un altre esforç a causa de la delicada situació de les arques del club. El president els va proposar aquesta vegada una reducció propera als 10 milions d’euros, després d’una primera de 14 milions. Però la proposta no va tenir acceptació al vestidor, ja que els jugadors no entenen que des del club es plantegin fitxatges milionaris i se’ls demani que retallin de nou els ingressos. A més, amb el retorn als entrenaments i la competició estan fent el seu treball amb normalitat i no correspon una nova retallada, segons Catalunya Ràdio.

Encara que l’estat d’alarma va quedar prorrogat fins al 21 de juny, el final de la rebaixa salarial al Barça coincidirà amb el reinici de la Lliga, de manera que l’estalvi per al club blaugrana en aquests tres mesos haurà ascendit a 49,2 milions d’euros, dels quals 42 corresponen només al primer equip de futbol. Els càlculs per a aquest període eren de 154 milions ingressats per la pandèmia del coronavirus, segons La Vanguardia. L’equip de Setién tornarà a competir el dissabte 13. Llavors acabarà la reducció de jornada i es recuperarà l’activitat. Tots tornaran a percebre el 100% dels seus ingressos, igual que la resta dels equips professionals del club (filial, femení i juvenil de futbol, primer equip de bàsquet, handbol, hoquei i futbol sala), que van acceptar una reducció del 70%.

Durant els últims tres mesos, retallada salarial dels professionals ha suposat 49,2 milions

Fonts de l’entitat apunten que aquest no serà l’últim esforç que la directiva demanarà als futbolistes, ja que la idea és sol·licitar-los també una reducció a les fitxes de la temporada vinent, un cost per al club d’uns 243 milions d’euros.

Molts dels jugadors de l’actual plantilla del Barça ja compten amb l’experiència d’haver disputat un partit sense públic, ja que van estar al partit del dia 1 d’octubre del 2017 contra Las Palmas, encontre que es va jugar a porta tancada pel referendum d’independència a Catalunya.

Així dons, el comitè de competició haurà de resoldre les sancions a jugadors “abans de les vint-i-quatre hores de l’endemà al de l’acabament de l’encontre”. Així mateix, es modifica el termini d’al·legacions a les actes, que es podran presentar a les 14 hores de l’endemà al partit.

Malgrat que des del club es va transmetre un missatge de tranquil·litat, en què van assegurar que estava en perfectes condicions i que la sessió ja estava prevista des de feia dies, l’argentí no es va entrenar després que aquest dimarts se sotmetés a una ressonància per saber l’abast exacte d’una lesió muscular que el fa ser dubte per a la represa de la Lliga al camp del Mallorca.

Josep Maria Bartomeu es va reunir amb el primer equip de futbol per demanar-los un nou esforç.

Josep Maria Bartomeu es va reunir amb el primer equip de futbol per demanar-los un nou esforç.FCB

tracking