SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Diego Costa pacta una multa per no ser condemnat a sis mesos de presó

Costa i el seu advocat abandonen l’Audiència Provincial de Madrid.

Costa i el seu advocat abandonen l’Audiència Provincial de Madrid.EFE / JAVIER LÓPEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diego Costa, jugador de l’Atlètic, ha acceptat el pagament d’una multa de 543.0000 euros al reconèixer un frau a Hisenda d’una mica més d’un milió d’euros en l’impost de l’IRPF del 2014, un deute que ja va saldar l’agost del 2019. L’Audiència Provincial de Madrid va assenyalar per ahir el judici de Diego Costa, que es va saldar amb un acord de conformitat pel qual se substitueixen els sis mesos de presó que la Fiscalia demanava inicialment pel delicte contra Hisenda pel pagament d’una multa de 36.000 euros més una altra de 507.000 que també li reclamava. La Fiscalia va arribar a aquest acord després que Diego Costa ingressés a les arques públiques 1.142.888 euros per fer front al deute tributari i que reconegués els fets.

Diego Costa va presentar la declaració de l’IRPF corresponent a l’exercici 2014 “mogut per un ànim d’obtenir un benefici fiscal il·lícit, va ometre en els seus rendiments de treball l’import corresponent a les retribucions satisfetes pel Chelsea, que ascendia a 5.150.622 euros, sabedor que estaven subjectes a retribució a Espanya”.

Així mateix, va ometre 1.371.098 euros “corresponents a rendiments obtinguts per l’explotació dels seus drets d’imatge, directament per ell o a través de societats.”

tracking