SEGRE

ESPORT EXTREM DISCIPLINES AÈRIES

Les empreses lleidatanes dedicades als esports aeris esperen que hi hagi mobilitat entre províncies perquè siguin rendibles

Les empreses lleidatanes dedicades als esports aeris esperen que hi hagi mobilitat entre províncies perquè siguin rendibles || Àger i Organyà, llocs més afectats

Vol de parapent biplaça a la zona d’Organyà.

Vol de parapent biplaça a la zona d’Organyà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els esports aeris, que tenen a Lleida un autèntic paradís en llocs sobretot com Àger i Organyà, han començat l’activitat amb comptagotes. Els dos llocs es troben en fases diferents, fins a Àger (Noguera) arriba la denominada regió sanitària de Lleida, que està a la fase 1, i Organyà, a l’At Urgell, està dins d’Alt Pirineu i Aran, ja en fase 2, però els uneix una problemàtica comuna: mentre no hi hagi mobilitat entre regions sanitàries i, més encara, entre comunitats autònomes, els negocis de les empreses de turisme actiu que es dediquen als esports aeris estan sota mínims.

David Guardiola, propietari de l’empresa Parapent Organyà, té tots els preparatius fets, amb les mesures de seguretat i higiene pertinents, des que estaven en fase 1, però el que falten són clients.

El BOE no especifica que es permetin els vols biplaça a causa de la distància de seguretat de dos metres

“Fins que no deixin moure’s gent d’altres províncies, això no funcionarà”, lamenta Guardiola, el negoci del qual arranca per Setmana Santa i depèn fonamentalment des d’aquesta època fins al mes de setembre. Els més de 3.000 clients que passen cada any per la seua empresa serà una xifra gairebé impossible d’assolir. “Mentre això no s’anima, els monitors hem fet un vol de prova amb mascaretes i desinfecció de material”, explica.

En aquest sentit, David Guardiola posa sobre la taula una altra problemàtica: la de la distància de seguretat de dos metres: “En els vols biplaces, que és on treballem amb la major part dels usuaris, no podem mantenir aquesta distància. Però el mateix passa amb els fisioterapeutes, els dentistes o els perruquers i està permès.”

Pel que fa a Àger, zona en la qual hi ha la majoria d’empreses del sector, algunes han obert sota mínims i d’altres ho faran aviat. Així doncs, Joel Mirón, responsable d’ala delta de la Federació Catalana i propietari de l’empresa Zenith Experience, admet que al BOE “no s’especifica ni que es puguin fer els vols biplaça ni que no. A més, ens trobem gent que per por s’esperen que entrem en la nova normalitat”.

La Federació Espanyola consulta al CSD si autoritza biplaces La Reial Federació Aeronàutica Espanyola es troba en converses amb el director general del Consell Superior d’Esports (CSD), Mariano Soriano, a fi que es pugui donar llum verda sense equívocs als vols biplaça abans de la tornada a la nova normalitat. La Secretaria General d’Esports de la Generalitat no té competències –només en fase 3 cedirà el Govern central atribucions a les comunitats autònomes excepte la de la mobilitat– i per aquest motiu no va poder atendre la consulta que li va fer fa setmanes la Federació Aèria Catalana. La resposta del CSD podria arribar demà dissabte introduint alguna modificació al BOE.

tracking