SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

Més hores d'esport

A partir de dilluns desapareixen els límits horaris al Pirineu i al pla queden molt reduïts || Tots els gimnasos podran obrir amb un 30 per cent d'aforament en fase 2 i un 50 per cent a la 3

Usuaris al gimnàs Urban Sport de la Seu d’Urgell aquesta setmana encara en fase 2.

Usuaris al gimnàs Urban Sport de la Seu d’Urgell aquesta setmana encara en fase 2.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tant la regió sanitària d’Alt Pirineu i Aran, que entrarà dilluns a la fase 3, com la de Lleida, que ho farà a la fase 2, notaran sobretot dos grans canvis en la flexibilització de restriccions a l’hora de fer esport, ja que desapareixen les franges horàries –només en fase 2 continuaran reservades als majors de setanta anys les de 10.00 a 12.00 i de 19.00 a 20.00– i s’incrementa el nombre d’esportistes que poden ajuntar-se, això sí, mantenint la distància de seguretat i aplicant les pertinents mesures d’higiene. També s’eliminen les restriccions d’una vegada al dia, en un radi d’un quilòmetre i durant una hora per a la realització d’esport a l’aire lliure.

A la fase 3, a les comarques de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Val d’Aran, tota la població, independentment de l’edat, podrà fer esport a l’aire lliure sense cap franja horària a respectar i s’activen els esports a la naturalesa. A més a més, es permeten els espectacles i activitats esportives a l’aire lliure amb aforament menys limitat (fins a vuit-centes persones, totes assegudes i mantenint la distància recomanada). També en aquesta fase 3 les reunions per fer esport s’amplien fins a vint persones.

En fase 2 poden entrenar-se juntes fins a 15 persones i en fase 3 fins a 20, això sí, mantenint distàncies

En el cas dels territoris que passaran a la fase 2, com serà el cas de Garrigues, Noguera, Pla de l’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell, el nombre d’integrants dels grups per fer esport ascendeix a quinze, però sense contacte i respectant les distàncies de seguretat establertes juntament amb la resta de protocols higiènics. S’obriran instal·lacions esportives en espais tancats només per practicar esports en els quals no hi hagi contacte o el risc de contagi sigui baix, amb cita prèvia i al 30 per cent de la capacitat. L’esport de base es podrà realitzar a qualsevol hora, excepte en les franges horàries reservades a majors de setanta anys.

El tenis i el pàdel també es podran practicar, ara sí 2x2, en clubs indoor. En fase 2 amb 30 per cent d’aforament (però 10 alumnes a l’aire lliure i només un en indoor) i en fase 3 amb 50 per cent d’aforament i vint alumnes en tots dos casos. Les piscines es podran obrir també amb ús recreatiu i continuaran els gimnasos de petites dimensions que ja van poder reprendre l’activitat a la fase 1 per fer exercici de manera individual amb cita prèvia. Això sí, ja a la fase 2 hi podrà haver més persones i les mateixes normes: cita prèvia i 30% d’aforament. En principi no serà fins a la fase 3 quan es puguin utilitzar amb certa normalitat. Les estrictes mesures sanitàries han fet que molts centres hagin optat per seguir amb la persiana abaixada fins a finals de juny, com passa amb els grans gimnasos.

La Paeria va comunicar ahir que pel que respecta a equipaments esportius, amb l’inici de la fase 2 es reobriran els pavellons Onze de Setembre i Barris Nord, però especifica que serà perquè els clubs puguin fer ús de les oficines. En aquest cas, serien el Llista (Onze de Setembre) i el Força Lleida (Barris Nord).

També a Lleida ciutat, el Sícoris club va anunciar que obrirà el gimnàs i que es duran a terme activitats dirigides (no podran ser grups de més de quinze persones en aquesta fase 2). La piscina coberta del club ja està en funcionament amb cita prèvia des de dimecres, l’endemà de les dos primeres, que van ser les del CN Lleida i la municipal de Balaguer. El Sícoris, a més, mantindrà tots els serveis i activitats que tenia en funcionament des de la fase 1 com el tenis, el pàdel i el frontó.

A la Seu d’Urgell, que passarà a fase 3, ja estaven oberts en fase 2 els dos principals gimnasos, Urban Sports i Esquitx, amb cita prèvia i entrenaments individuals. Les activitats dirigides començaran la setmana que ve. Pel que respecta al Parc del Segre, que ja utilitzen els piragüistes federats i d’alt nivell, no estarà obert al públic fins al dia 24 de juny o l’1 de juliol, segons informa Cynthia Sans.

A Balaguer, Tàrrega i Mollerussa no han concretat les reobertures que faran encara que ja les preparen.

Usuaris al gimnàs Urban Sport de la Seu d’Urgell aquesta setmana encara en fase 2.

Usuaris al gimnàs Urban Sport de la Seu d’Urgell aquesta setmana encara en fase 2.SEGRE

tracking