SEGRE

MOTOCICLISME DOPATGE

Iannone demana que se li anul·li la sanció i l'AMA que pugi a quatre anys

Andrea Iannone podria rebre una sanció més dura.

Andrea Iannone podria rebre una sanció més dura.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) va confirmar la recepció dels recursos del pilot de MotoGP Andrea Iannone i de l’Agència Mundial Antidopaje (AMA) contra la sanció de 18 mesos que la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) va imposar a l’italià el 31 de març passat per dopatge. Iannone, de 31 anys, sol·licita que s’anul·li l’esmentada sanció i l’AMA que es modifiqui i se li imposi un període de càstig de quatre anys per infringir la normativa antidopatge. El TAS va indicar que determinarà el calendari per a la remissió de documentació per les parts, tot i que encara no té data per celebrar l’audiència.

La FIM va sancionar el 31 de març passat Iannone després d’haver donat positiu per esteroides en un control antidopatge el 3 de novembre del 2019 al GP de Malàisia a Sepang, malgrat acceptar la tesi dels advocats del pilot que van defensar que aquest resultat es va produir per “contaminació alimentària”. Va resultar positiu en la prova de propionat de drostanolona, un esteroide anabòlic androgènic prohibit per l’AMA i la FIM.

Iannone també va ser desqualificat en els dos últims grans premis de la temporada 2019, el de Malàisia i Xest, el 17 de novembre, que no va acabar de tota manera. Com a resultat, manté el setzè lloc a la classificació del 2019 amb 43 punts.

tracking