SEGRE

AUTOMOBILISME COMPETICIÓ

La Fórmula 1 ja rugeix

Mercedes va fer ahir el seu primer test després del confinament amb el cotxe del 2018 pilotat per Bottas || Pilot i membres de l'equip van portar mascareta

El finès Valtteri Bottas ha sigut el primer pilot a pujar a un F1 després del confinament.

El finès Valtteri Bottas ha sigut el primer pilot a pujar a un F1 després del confinament.MERCEDES F1

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres mesos i 12 dies després, la Fórmula 1 ha tornat a la vida en un circuit amb un test de Mercedes a Silverstone. Igual com la resta de formacions de la graella, els alemanys havien acomiadat la pretemporada a Montmeló el 28 de febrer, llestos per embarcar cap a Austràlia per a l’inici del Mundial. Però va arribar el coronavirus i va obligar a suspendre la temporada, propiciant que aquesta no pugui començar fins al 3 de juliol. A menys d’un mes de l’inici, Mercedes ha iniciat un test de dos dies sense cap validesa tècnica, però que li permeten posar en marxa els protocols de seguretat sanitària per evitar contagis.

Després de 102 dies d’inactivitat en pista, els integrants de Mercedes han reviscut vells costums i n’han posat en marxa alguns de nous, permetent a Valtteri Bottas fer unes quantes voltes a Silverstone. Ho va fer amb el W09, el monoplaça del 2018, a causa que està totalment prohibit realitzar tests privats amb cotxes de l’actual o precedent temporada, encara que no hi ha límit de quilometratge.

Serà el torn de Hamilton, en un test que serveix perquè els pilots tornin a prendre el contacte amb un F1

El britànic Lewis Hamilton, vigent campió del món, farà el mateix avui en un test que serveix per recuperar sensacions de cara al Gran Premi d’Àustria del primer cap de setmana de juliol.

Els pilots portaven des dels 6 dies de tests de Barcelona realitzats a finals de febrer i inicis de març sense pujar a un Fórmula 1, però ahir va ser diferent. “Benvingut de nou, Valtteri! Estem llestos per sortir a la pista de Silverstone, però el primer és la seguretat”, va compartir Mercedes a les xarxes socials.

En tot moment tant el pilot com els integrants de l’equip van portar posades les mascaretes per evitar contagis. Fins i tot el mateix Toto Wolff, el cap de la formació, no va voler perdre’s aquestes proves i també se’l va poder veure al box amb la mascareta posada.

Els rivals de Mercedes, Ferrari, amb els seus pilots Leclerc i Vettel, també faran un test en els propers dies a Fiorano. Red Bull, en canvi, no ha confirmat proves prèvies.

tracking