SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Citen a declarar el CSD pel recurs del Lleida

L'Audiència Nacional admet a tràmit la petició de mesures cautelars

Albert Esteve, president del Lleida, en una compareixença al Camp d’Esports.

Albert Esteve, president del Lleida, en una compareixença al Camp d’Esports.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del Jutjat Central Contenciós Administratiu de l’Audiència Nacional ha admès a tràmit la petició de mesures cautelars presentada pel Lleida, contra la resolució del Consell Superior d’Esports (CSD) sobre l’acabament de la competició de la Segona divisió B i contra els acords de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de tancament de la temporada. Segons va anunciar ahir el club, el jutge ha donat un termini de 10 dies a la presidenta del CSD, Irene Lozano, perquè formuli al·legacions. L’Audiència Nacional, per tant, escoltarà el CSD abans de resoldre la cautelaríssima del Lleida contra el play-off exprés. Si dóna la raó al Lleida, podria suspendre’s el play-off.

El Lleida va informar que havia rebut una interlocutòria de l’esmentat jutjat, en la qual se li comunicava que “l’incident cautelar es tramitarà conforme a l’article 131 de la Llei 29/1998 de 13 de juliol reguladora de la Jurisdicció contenciósa administrativa, i s’escoltarà per termini de deu dies la Presidenta del Consell Superior d’Esports, la qual s’oficiarà. Formi’s peça separada”.

La clau del procés pot estar en el fet que no hi ha un decret llei que empari la decisió de l’RFEF

“Ens ho prenem amb cautela, però és un pas endavant”, explicaven fonts del club. “No s’ha desestimat el recurs que vam presentar, per la qual cosa ho veiem com un pas positiu. És important que facin declarar Irene Lozano, que és la màxima responsable de l’esport espanyol”, afegia també aquesta font.

Tal com valorava la jurista Irene Aguiar al web especialitzat Iusport, la clau del procés i el principal argument a què s’aferra el club és el fet que no es va fer des del CSD un decret llei que estableixi com s’havia de finalitzar la competició, per la qual cosa l’RFEF no tenia competències per modificar el reglament, cosa que va fer sense passar per assemblea general i sense l’existència d’una norma de rang superior, com hauria estat un decret llei.

Per això el Lleida Esportiu va impugnar davant l’Audiència Nacional la resolució del CSD del 30 d’abril passat, que va donar “cobertura” a les federacions per decretar el tancament de la temporada quan no era més que una “recomanació”.

tracking