L'Espanyol guanya l'Alabès, que va jugar més d'una hora amb un menys, i torna a mirar cap a la permanència || Bernardo i Wu Lei sentencien els visitants

Bernardo celebra amb els seus companys el primer gol del partit contra l’Alabès.

Bernardo celebra amb els seus companys el primer gol del partit contra l’Alabès.MARC GONZÁLEZ ALOMÀ / AFP7 / EUROPA PRESS

L’Espanyol va firmar ahir un triomf clar i necessari contra l’Alabès, en un duel marcat per l’expulsió de Pacheco per unes mans fora de l’àrea en el minut 19. Els tres punts donen aire als blanc-i-blaus, que confien a remuntar en el tram decisiu. L’Alabès es va desfer arran de la targeta roja al meta i no va xutar entre els tres pals en tot el matx.

De forma inexplicable, Pacheco va agafar una pilota amb les mans fora de l’àrea i va ser expulsat. El duel era llavors molt favorable a l’Espanyol, contra deu. La presència de l’amfitrió a l’àrea rival era molt més gran. Wu Lei va marcar un gol, anul·lat al fer-ho amb la mà, i en la següent jugada va intentar un xut creuat davant de Roberto, sense èxit. Era un monòleg de l’Espanyol. El premi va ser per a Bernardo en el temps afegit de la primera meitat. El defensa va rematar de cap una centrada d’Embarba i en aquesta ocasió Roberto no va poder evitar l’1-0. Wu Lei va accelerar el desenvolupament dels esdeveniments amb el segon gol just en la represa. L’extrem va rematar una passada en profunditat d’Embarba i va aplanar el camí. L’Espanyol, amb un avantatge còmode en el lluminós, va abaixar una marxa. L’Alabès va intentar atansar-se als dominis d’Oier, però la sensació de perill era nul·la. Darder va dinamitzar l’atac davant d’un rival anul·lat des de molts minuts darrere, encara que Raúl de Tomás no va rebre gaires pilotes. El partit va acabar sense més sorpreses.

vigo

Un gol de Trigueros en el minut 91 va certificar la victòria del Vila-real davant del Celta en un partit que va dominar l’equip visitant, que es va estavellar contra Rubén en el primer temps però que va obtenir la seua recompensa en els moments finals amb un triomf que l’atansa a la zona europea, mentre manté el conjunt gallec a prop del descens. El Celta va sobreviure durant el primer temps al domini del Vila-real. Després de 15 minuts de tempteig, l’equip de Calleja va prendre la pilota. Va controlar el centre del camp, va marcar el ritme i va anar tancant l’equip celeste. Bacca va vorejar el gol amb un llançament a deu metres de la porteria i l’últim contraatac visitant va ser letal. Sisto va perdre la pilota i l’atac groc va culminar amb fins a tres xuts, de Bacca, Chukwueze i el definitiu de Trigueros, que va acabar marcant l’únic gol a Balaídos, el de la victòria a Vigo.