MOTOCICLISME ENTRENAMENTS

El circuit de Ponts reobre les portes després de tres mesos de confinament copant les 50 places d'entrenament

El circuit de Ponts reobre les portes després de tres mesos de confinament copant les 50 places d'entrenament || El Moto Club Segre va haver de rebutjar una desena més de sol·licituds

Al circuit només podien accedir durant la sessió d’entrenament els pilots prèviament inscrits i el seu acompanyant.AGUSTÍ CUCURULLS

El circuit El Bosquet de Ponts, una de les instal·lacions de referència a la província, va obrir ahir portes després de més de tres mesos tancat per la crisi sanitària del Covid-19 i ho va fer superant amb escreix les previsions. Les 50 places ofertes per a aquesta primera sessió, afectada encara per les restriccions de la fase 2 de la desescalada, ja s’havien cobert dies enrere. “Ens ha sorprès la gran afluència de pilots, tenint en compte que només podia venir gent de la mateixa regió sanitària”, va apuntar Josep Maria Pascuet, vicepresident del Moto Club Segre i responsable del circuit.

Els pilots havien de complir una sèrie de directrius, la primera, reservar cita a través de l’aplicació de la Federació Catalana. “Les inscripcions es van tancar fa dies i hem hagut de rebutjar una desena més de peticions perquè no podíem superar els 50 pilots. El problema ha estat que sis d’ells no han pogut venir i al no poder anul·lar la reserva pel web no s’han pogut cobrir. Aquest és un problema a solucionar”, va apuntar Pascuet, que sí que va permetre l’entrada, prèvia consulta amb la Catalana, de tres pilots que es van personar al circuit sense inscripció, però que van poder entrenar-se a l’haver-hi places lliures.

El circuit de la Noguera té previst obrir de nou diumenge vinent amb algunes places més

En total van ser 46 els pilots que van poder rodar pel Bosquet durant cinc hores, sempre seguint un estricte protocol, mantenint la distància, la higiene de mans a l’entrar i sortir del recinte i portant mascareta quan no es duia el casc posat. Tampoc no es podia accedir a les zones comunes, com el bar i els vestidors, que estaven tancats.

El circuit de Ponts tornarà a obrir diumenge vinent i espera fer-ho amb més oferta de places. “Com que la majoria de pilots només acudeix amb furgonetes i tenim prou espai als dos pàdocs per garantir la distància de seguretat, intentarem que pugui venir més gent”, va afegir Pascuet.

Pel que fa a la competició, el Moto Club Segre espera notícies de la Catalana sobre les proves de té programades fins a final d’any, cinc en total, al marge de l’Estatal de Bellpuig, que podria reprogramar-se per al 14 i 15 de novembre. Queden pendents el Català de motocròs de nens a Bellpuig (11 d’octubre) i el d’Enduret de La Clua (25 d’octubre), així com els Provincials de motocròs de Bellpuig (27 de setembre), Ponts (6 de desembre) i Lleida (20 de desembre).

Bellpuig obrirà el 27 o el 28 de juny i Rufea, en l’aire

El Circuit de Catalunya de Bellpuig també té previst reobrir les portes, concretament el 27 o 28 de juny. Pel que fa a Rufea, la instal·lació es troba envaïda per les males herbes i és probable que no obri abans de l’estiu.