Pas enrere de l'Espanyol

Encaixa la primera derrota després de la represa de la Lliga i frena la recuperació || No va mostrar capacitat de reacció contra un Llevant més contundent

Leandro Cabrera disputa una pilota al davanter del Llevant Roger Martí.

Leandro Cabrera disputa una pilota al davanter del Llevant Roger Martí.EFE

L’Espanyol va fer ahir un pas enrere en les aspiracions de mantenir-se a Primera divisió i va encaixar la primera derrota des de la represa de la Lliga. El Llevant va assaltar amb contundència l’RCDE Stadium (1-3), on va firmar el primer gol del partit al minut 14, i, malgrat la reacció local amb l’empat a un, va tornar a escapar-se després del descans i va sentenciar el duel en els últims minuts, amb la qual cosa va deixar molt tocat l’equip d’Abelardo. El xoc va arrancar amb intercanvi de cops, velocitat en les transicions i ocasions per als dos conjunts. Primer va ser Calleri el que va avisar l’equip granota. Després, Bardhi va obligar Diego López a lluir-se.

Va ser el Llevant el que es va avançar al feu blanc-i-blau. Al minut 14, Borja Mayoral va desfer la defensa de l’amfitrió i va superar el porter quan va sortir a tallar la jugada. L’equip local va acusar el cop i va perdre certa tranquil·litat. El Llevant ho va aprofitar per incrementar el domini buscant la sentència.

Després d’uns instants de desconcert, l’Espanyol va recuperar la pausa i es va anar atansant gradualment a l’àrea del Llevant. David López va culminar la recuperació blanc-i-blava al rematar amb encert una centrada des de la banda de Cabrera i va empatar al 28 (1-1). Abans del descans, al Llevant li van anul·lar un gol per fora de joc. L’Espanyol tampoc va reaccionar a la segona part, en què va mostrar excés de nervis i errors. Bardhi va fer l’1-2 al 67 i un gol en pròpia porta de Pedrosa en el 87 va tancar el matx. “Els canvis que hem fet no ens han aportat. Hi ha jugadors que no m’han transmès”, va explicar Abelardo després del partit.