SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Catifa roja al Madrid

Les decisions d'Estrada Fernández validen les insinuacions de Piqué sobre favoritisme arbitral || Diferent criteri del VAR en accions gairebé idèntiques aquesta temporada en partits del Barça

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerard Piqué va manifestar després del partit de divendres del Barça contra el Sevilla que “serà molt difícil guanyar aquesta Lliga”, una clara insinuació que els àrbitres perjudiquen els blaugranes i afavoreixen el Madrid, que diumenge va aconseguir el liderat gràcies a un polèmic arbitratge del lleidatà Estrada Fernández. Un penal inexistent sobre Vinícius va obrir el triomf blanc davant la Reial Societat (1-2) i Casemiro va treure el colze a passejar, sent castigat amb una simple groga. Januzaj va veure com li anul·laven un gol legal i minuts després l’àrbitre i el VAR sí que van donar el 0-2 de Benzema. Un gol decisiu en el qual havia controlat la pilota amb l’espatlla. Aquest gol va mostrar el criteri canviant del VAR, completament diferent en les semifinals de la Supercopa que van disputar Barça i Atlètic de Madrid a l’Aràbia al gener. Llavors, amb 1-1 al marcador, el col·legiat González González va anul·lar un gol a Messi argumentant que havia tocat la pilota amb l’avantbraç. Una jugada calcada a la de Benzema contra la Reial. Encara que l’àrbitre era un altre, qui sí que va repetir diumenge al VAR va ser Martínez Munuera.

Des que va tornar el futbol totes les decisions controvertides han propulsat el conjunt madridista. Davant del dubte, la balança ha caigut del costat blanc. Primer va ser un gol contra l’Eibar precedit d’un fora de joc de Benzema. Una jugada que va passar de puntetes. Després un gol anul·lat al valencianista Rodrigo amb 0-0 al marcador. L’acció va resultar invalidada per un fora de joc posicional.

El Reial Madrid va enviar ahir una protesta formal a LaLiga després de fer-se oficials els horaris de les jornades 33 i 34, ja que en el seu cas no es compleix la separació mínima de 72 hores entre partits. L’enuig al club ve perquè tanca la trenta-tresena jornada amb el Getafe a les 22.00 el dijous 2 de juliol i visitarà San Mamés el diumenge 5 les 14.00. En el cas del Barça, jugarà a casa amb l’Atlètic el dimarts 30 a les 22.00, mentre que visitarà el Vila-real el diumenge 5 a les 22.00.

Estrada Fernández amonesta Andoni Gorosabel durant el partit de diumenge a Sant Sebastià.

Estrada Fernández amonesta Andoni Gorosabel durant el partit de diumenge a Sant Sebastià.HUMBERTO BILBAO / AFP7

tracking