SEGRE

TENIS POLÈMICA

Djokovic, amb coronavirus per un brot al seu torneig

Tres jugadors més, dos parelles i dos entrenadors també donen positiu

Djokovic es fa un selfie durant el torneig que ha acabat sent un focus d’infecció.

Djokovic es fa un selfie durant el torneig que ha acabat sent un focus d’infecció.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un retrobament a la pista entre amics. Així va plantejar Novak Djokovic el seu torneig benèfic perquè grans tenistes poguessin recuperar el ritme després de l’aturada pel Covid-19. Però onze dies després, quatre grans raquetes, entre els quals el mateix Djokovic, dos dones de tenistes i dos entrenadors han donat positiu i desencadenat una onada de crítiques. Entre abraçades, palmades i cap distància física va donar la benvinguda Djokovic, fa dos setmanes a Belgrad, a diverses estrelles del circuit ATP en la primera de les cinc etapes, en quatre països, del seu Adria Tour. L’austríac Dominic Thiem (3), l’alemany Alexander Zverev (7) i el búlgar Grigor Dimitrov (19) van posar enllaçats per la cintura amb Djokovic en una roda de premsa atapeïda de periodistes.

Onze dies després d’aquella foto, el torneig ha quedat suspès. Djokovic, Dimitrov i els seus respectius entrenadors estan encomanats. Coric i el tenista serbi Viktor Troicki també han donat positiu. Però la llista d’afectats és encara més gran: les dones de Djokovic i Troicki, aquesta última embarassada, estan igualment contagiades. L’impacte d’aquest focus de contagis ha travessat fronteres, al passar de Sèrbia a Croàcia i Bulgària. Les autoritats croates proven ara de localitzar les persones que van estar en contacte amb els tenistes que van jugar el cap de setmana passat a Zadar.

A la localitat croata es van celebrar festes i esdeveniments amb molt de públic, fins i tot un en què van participar molts nens, denuncien mitjans croats. I a Haskovo, la ciutat natal de Dimitrov, s’ha ordenat una quarantena per als que van estar en contacte amb el tenista durant l’entrenament que va fer dimarts i durant el qual es va fer fotos amb aficionats.

El serbi ha estat criticat amb freqüència per la seua postura antivacunes i la promoció de la pseudomedicina.

“Vam organitzar el torneig en el moment en què el virus s’havia debilitat, confiant que es donaven totes les condicions per a la seua celebració”, va dir ahir Djokovic a l’anunciar el seu positiu. “Lamento moltíssim cada cas individual d’infecció. Espero que no es compliqui la situació de salut de ningú i que tots estiguin bé”, va afegir.

tracking