BÀSQUET LLIGA ACB

El Barça, a semifinals com a campió de grup

El lleidatà Pierre Oriola lidera el conjunt blaugrana, que va reservar Mirotic

El lleidatà Pierre Oriola llança a cistella davant de Ben Lammers.

El lleidatà Pierre Oriola llança a cistella davant de Ben Lammers.EFE / MIGUEL ÁNGEL POLO

El Barça ja és semifinalista de la Lliga ACB al superar ahir el Bilbao (73-85), en un duel en el qual els blaugranes van entrar malament però en què, gràcies a un gran Oriola, van superar el rival, ja eliminat. Pesic va donar descans a Mirotic i per moments va semblar que la jugada li sortia malament. Però Oriola es va vestir ahir de crac. El de Tàrrega va tancar el duel amb 23 punts i 9 rebots (29 de valoració).

Va haver de remar el Barça davant d’un Bilbao que sabia que la derrota els deixava fora. Al descans, un baix i ajustat 33-34 ho deixava tot obert, Un parcial de 15-0 per als de Mumbrú demostrava que els seus podien clavar les dents als de Pesic. El tercer parcial va començar igualat, però una sèrie de faltes i tècniques als bilbains va permetre al Barça agafar un lleuger avantatge en el qual va estar còmode i, amb una defensa de gran nivell i una lleugera millora anotadora, es va escapar en el marcador. Amb Pierre Oriola tirant de galons, Adam Hanga més còmode que mai com a base i un joc col·lectiu, el Barça va trobar el camí, per moments autopista, del triomf. El duel es va trencar després del descans quan el Bilbao es va cansar de remar a contracorrent. El Barça es va enrocar i fer fort. Amb un marcador baix, premiant la defensa, va acabar còmode, administrant el camí del triomf, i anul·lant tota opció rival. L’últim parcial va ser de 17-24 i el Barça va segellar la classificació com a campió de grup.

El Tenerife va derrotar ahir el Joventut (82-80) i va classificar, de forma indirecta, el Baskonia, que en el primer duel de la jornada havia superat l’Unicaja a la pròrroga (87-86). Els canaris, que no tenien opcions de seguir lluitant pel títol, van jugar per l’honor i van firmar una actuació molt digna.