SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Barça i Juventus ultimen el canvi d'Arthur per Pjanic

El blaugrana quedarà taxat en 70 milions i el centrecampista bosnià, en 60

Arthur controla la pilota durant el partit davant del Mallorca.

Arthur controla la pilota durant el partit davant del Mallorca.GUILLERMO SÁNCHEZ / AFP7

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barça i Juventus estan a prop de segellar un acord per l’intercanvi entre Arthur i Pjanic, un canvi que s’haurà de tancar abans del dimarts 30 perquè la venda del blaugrana computi en l’exercici econòmic del club d’aquesta temporada. L’encara jugador del Barça quedarà taxat en 70 milions d’euros, mentre que el centrecampista bosnià de la Juve en 60, de forma que hi haurà d’haver una compensació econòmica de 10 per part del club italià.

Arthur està tancant els detalls del seu acord econòmic amb la Juventus, un dels últims serrells abans de l’acord definitiu entre els clubs. La Juventus i el jugador haurien assolit un acord per a les pròximes 5 temporades, per les quals percebrà en cada una una quantitat de 7 milions d’euros nets, una fitxa que dobla la que té al Barça, d’uns 3 milions. Malgrat la reiteració d’Arthur d’expressar la seua negativa a abandonar el Barça, la Juve no ha deixat d’insistir, li ha anat augmentant l’oferta econòmica fins a doblar els seus emoluments actuals i el club blaugrana li ha fet saber que no hi haurà millora. A part de l’atractiu econòmic, Arthur ha pogut comprovar de nou que no convenç Quique Setién. Sense De Jong, tant Arturo Vidal com Rakitic l’han superat en la rotació i fins i tot el del planter Riqui Puig està a punt d’avançar-lo en la llista de preferències del tècnic.

El brasiler va arribar fa dos temporades i va costar 40 milions d’euros, per la qual cosa la seua sortida deixarà un benefici a les arques del club. A canvi arribarà Pjanic, en principi per un valor una mica inferior, ja que amb 30 anys hi ha menys temps per amortitzar el seu fitxatge. L’operació és similar a la que van firmar Barça i València l’estiu passat amb Cillessen i Neto o la mateixa Juve i el club blaugrana al mercat d’hivern amb Alejandro Marqués i Matheus Pereira. Operacions d’intercanvi en les quals no hi ha una despesa real, però que en canvi serveixen per maquillar els comptes. Pjanic porta 4 temporades a la Juventus i abans havia jugat a la Roma, Lió i Metz, on es va formar.

tracking