SEGRE

MOTOCICLISME MOTOCRÒS

Bellpuig renuncia a l'Estatal

Després de consensuar-ho amb les institucions a l'haver d'organitzar una prova sense els ingressos de taquilla i del bar al ser a porta tancada || El Moto Club Segre tem represàlies de la federació

L’absència de públic ha estat la raó per la qual el club ha optat per renunciar a la prova.

L’absència de públic ha estat la raó per la qual el club ha optat per renunciar a la prova.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Moto Club Segre i Bellpuig han renunciat a acollir aquest any el Campionat d’Espanya de motocròs que s’havia reprogramat per als dies 14 i 15 de novembre, l’última cita d’un certamen que, com la resta de disciplines i esports, s’ha vist alterada per la crisi sanitària del coronavirus. La incertesa de si la prova es podria celebrar amb o sense públic ha fet decantar la decisió, atès que el club entén que els costos són impossibles d’assumir si és a porta tancada.

L’entitat ja ho ha comunicat a la Federació Espanyola de Motociclisme (RFME) després de consensuar-ho amb les institucions que atorguen cada any el seu suport a la prova i que gestionen el Circuit de Catalunya de Bellpuig, Generalitat, Diputació i ajuntament, que s’han mostrat, unànimes.

Gairebé la meitat d’aquesta quantitat correspon als drets federatius i als premis per als pilots

“Ho hem parlat i no ens sembla adequat gastar uns diners públics per fer una prova de la qual no es beneficiarà ningú si, com tot sembla indicar, es disputarà a porta tancada. No hi haurà cap retorn perquè no hi haurà públic i els pilots hauran de pernoctar al circuit”, va explicar el seu president, Lluís Capdevila.

El Moto Club Segre s’havia de fer càrrec de tots els costos habituals d’una prova d’aquesta envergadura sense cap compensació per part de l’RFME, que no ha atès les peticions dels clubs de reduir els costos federatius atesa la situació que viu el sector pel Covid-19.

Els costos de l’Estatal s’acosten als 30.000 euros, dels quals gairebé la meitat corresponen a drets federatius i als premis per als pilots.

“No es pot assumir un pressupost així sense poder comptar ni amb la taquilla ni amb els ingressos del bar, les nostres dos principals vies de finançament al marge dels patrocinadors privats i les subvencions”, apunta Capdevila, que també entén que una prova de motocròs a porta tancada “no té interès, perd tota la seua essència”, va afegir. El president del Moto Club, no obstant, tem que des de la Federació Espanyola es puguin prendre represàlies per la negativa a organitzar la prova. “Hi ha una mica de por, però l’avantatge que tenim és que a Catalunya som els únics que organitzem un Campionat d’Espanya i la meitat dels pilots són catalans, així que espero que l’any que ve seguim al calendari”, va afirmar.

Reprogramen el Català de motocròs i la Copa d’Endurades La Federació Catalana de Motociclisme ja ha publicat el calendari de carreres fins a final d’any, després de reprogramar algunes de les proves que van haver de ser ajornades per la crisi del coronavirus. Dos de les que van quedar afectades van ser la Copa Catalana d’Endurades, fixada a la Clua al març, i el Campionat de Catalunya de motocròs de Ponts, previst a l’abril, que ara es disputaran el 25 d’octubre i el 8 de desembre, respectivament. Això ha motivat també que la Copa Catalana d’Enduret hagi estat avançada al 18 d’octubre, també a la Clua.

tracking