SEGRE

NATACIÓ INSTAL·LACIONS

Nòmades de l'aigua

Els nadadors del club Inef s'han d'entrenar en altres poblacions a l'estar tancada la piscina de la Caparrella || I sense tècnics, afectats per un ERTO

Maria Herreros, Maria Alsina i Emma Carrasco, nadadores del club Inef Lleida.

Maria Herreros, Maria Alsina i Emma Carrasco, nadadores del club Inef Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Part de la natació lleidatana travessa moments de patiment. Les seqüeles per la pandèmia del Covid-19 passen factura a alguns clubs que no poden comptar durant diversos mesos amb les instal·lacions de les piscines en les quals habitualment s’entrenen. Són els casos del CN Tàrrega, al qual l’ajuntament busca alternatives en altres poblacions per les obres de reforma a la piscina coberta que duraran fins a la primavera –com ja ha informat aquest diari–, i també el dels nadadors del club Inef Lleida. La piscina de l’Inefc està tancada fins que comenci el nou curs universitari perquè la instal·lació depèn d’Educació, la qual cosa ha portat els seus quaranta nadadors a buscar altres recintes on entrenar-se durant els mesos d’estiu, al contrari del que ocorria en anys anteriors que sí que estava oberta.

Joan Seguí, entrenador de la secció de natació del club Inef Lleida, reconeix que la situació és “complicada perquè els nadadors estan escampats per diferents llocs a la recerca de llocs on poder continuar-se entrenant. A l’aturada pel Covid ara s’afegeix aquest altre problema. A veure si en els propers dies ens comuniquen algua novetat”.

Alguns d’aquests nadadors tenen l’opció d’anar a les piscines de Mollerussa i Cervera, pagant l’entrada, i d’altres han trobat col·locació a la instal·lació de 2Llacs de Gimenells en aigües obertes.

Després hi ha un altre perfil de nadadors que són socis de clubs com el Sícoris o el CN Lleida i s’entrenen allà. La millor nadadora del club i una de les més fermes promeses estatals, Emma Carrasco, es desplaça entre dos i tres vegades per setmana al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR) per seguir amb la seua preparació. A més, el club no pot fer grups d’entrenament perquè tota la plantilla de tècnics està en un ERTO.

El club ha tingut un gest amb les famílies i des de l’inici del confinament no els han cobrat les quotes mensuals. Fins i tot, segons fonts consultades per aquest diari, se’ls va tornar la part proporcional dels dies de març que ja havia cobrat el club per avançat.

El problema esportiu, tanmateix, és palpable perquè suposa un desavantatge respecte als nadadors d’altres clubs, que sí que podran preparar el que resta de temporada amb normalitat.

tracking