SEGRE

OLIMPISME PIRINEUS-BARCELONA 2030

Torra assegura “tot el suport possible” a Pirineus-Barcelona 2030

“Serien els primers Jocs verds de la història”

Torra, Budó i Figueras, durant la conversa amb Mingote.

Torra, Budó i Figueras, durant la conversa amb Mingote.RUBÉN MORENO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va expressar el suport del Govern català a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 en la connexió que va mantenir ahir amb l’alpinista Sergi Mingote. El president va assegurar que “abracem i donem tot el suport possible” a aquesta candidatura i va assenyalar que aquests poden ser “els primers Jocs verds de la història”, perquè estan fets amb “la mentalitat del segle XXI, amb un respecte escrupolós pel medi ambient”.

El cap de l’Executiu català també va subratllar la importància de la candidatura per a l’equilibri territorial i de la potència de la marca per llançar-la al món. “Que la gent pugui gaudir amb nosaltres d’un paisatge i un país únics”, va dir.

Segons el seu president, Alejandro Blanco, “si hi ha l’OK polític i econòmic, és una gran candidatura”

En la conversa també van participar la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras. Torra es va mostrar convençut que tornarà “amb més força” per tirar-la endavant, ja que s’ha vist frenada a causa de la pandèmia del Covid-19.

Aquesta mateixa setmana, el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, es va referir a la candidatura així: “Falta només fer l’estudi de quines proves anirien al Pirineu aragonès i si hi ha l’OK polític i econòmic, és una gran candidatura.”

L’alpinista Sergi Mingote va fer la connexió des de la Pica d’Estats, on es troba fent l’Olympic Route PiriBCN2030, per promoure el projecte Pirineus-Barcelona 2030 del qual és ambaixador. La ruta portarà l’alpinista a recórrer 7.200 quilòmetres en solitari, travessant deu països i pujant catorze pics emblemàtics fins al mont Olimp de Grècia.

tracking