SEGRE

FUTBOL COMPETICIÓ

Dos jugadors del Pinyana proven fortuna a Malta

Miquel Martín i Joel Regol buscaran contracte amb el Sannat Lions de Primera

Joel Regol i Miquel Martín han aconseguit aquest any l’ascens a Segona amb l’Sporting Pinyana.

Joel Regol i Miquel Martín han aconseguit aquest any l’ascens a Segona amb l’Sporting Pinyana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Miquel Martín i Joel Regol, dos jugadors de l’Sporting Pinyana, que aquesta temporada ha aconseguit l’ascens a la Segona Catalana –el segon que assolit el club en els seus tres anys de vida–, buscaran el proper mes de setembre un lloc en el futbol maltès. Els dos, de 21 anys, han concretat una prova amb el Sannat Lions FC, acabat d’ascendir a la Gozitan First Division, la principal lliga de futbol de Gozo, una de les illes que conformen l’arxipèlag de Malta. “Era una cosa que havíem parlat des de petits, viure una experiència futbolística a l’estranger. L’any passat ho vam estar mirant i ha estat ara, gràcies que el Daniel Purset [intermediari de jugadors] ens ha concretat una prova al setembre”, explica Miquel Martín, que afronta l’aventura “com un repte, una oportunitat per conèixer una altra cultura”, apunta. “Durant aquests mesos ens prepararem bé físicament perquè tenim molta il·lusió. L’objectiu és guanyar-nos un lloc i poder viure del futbol, que és el somni de tot futbolista”, assenyala Joel Regol.

Els dos, no obstant, tenen clar que són un, i que, o es queden els dos, o tornen a casa junts. “És així com vam quedar, no contemplem que un es quedi i l’altre no. Només ho faríem en cas que l’oferta fos prou important com perquè els dos poguéssim viure allà sense problemes”, explica Martín, que reconeix que “anem totalment a cegues”. Els dos han de fer-se càrrec dels bitllets d’avió i de l’estada a Gozo durant les dos setmanes que durarà la prova. “Si ens agafen, ens han dit que ens posaran allotjament i ens donaran un sou”, afirmen.

Els lleons de Sannat, un petit municipi de l’illa de Gozo de poc més de 2.000 habitants, s’han proclamat aquesta temporada campions de la Segona divisió, per la qual cosa han aconseguit tornar a la màxima categoria, la Gozitan, que han conquerit en deu ocasions, l’última la temporada 2010-2011, a més de guanyar en nou ocasions el títol de Copa.

El Miquel, natural d’Almenar, i el Joel, d’Alfarràs, han coincidit diverses vegades en les seues trajectòries futbolístiques. Els dos es van formar a l’Escola Futbol Pinyana, van coincidir al juvenil de la Llitera i actualment militen a l’equip amateur de l’Sporting, que la pròxima campanya s’estrenarà a Segona Catalana. El Miquel també va militar al Balàfia en edat cadet i va arribar a jugar a Tercera divisió amb el Tamarit.

tracking