La Lliga es complica

El doblet de Luis Suárez, en dos assistències de Messi, va ser insuficient per guanyar un Celta que va anar de menys a més i va estar a prop de vèncer en l'afegit || L'equip de Setién va firmar una bona primera part, però va recular i es deixa dos punts molt importants

Un gol de Iago Aspas a dos minuts del final va donar l’empat al Celta i va evitar la victòria del Barcelona (2-2), que surt de l’estadi de Balaídos amb un punt insuficient per a la pugna pel títol de LaLiga Santander que manté amb el Reial Madrid. La batalla queda ara a compte del que facin avui els blancs en la visita a l’RCDE Stadium davant d’un Espanyol que té un peu i mig a Segona i que estrenarà entrenador arran de la destitució ahir d’Abelardo (vegeu la pàgina 32). El Barcelona, no obstant, dormirà líder, però amb un punt per sobre del conjunt blanc que, si guanya, ja li traurà dos punts.

El mal hauria pogut ser encara més gran per al conjunt de Quique Setién, ja que Nolito va fallar gairebé a porta buida en l’última acció del partit. Luis Suárez va recuperar un protagonisme en la competició amb què no comptava abans de la crisi del coronavirus, quan una operació al genoll dret el deixava fora de LaLiga. L’aturada el va reactivar per al Barcelona. A Vigo es va retrobar amb el gol (no marcava des del gener), però no va ser suficient per accentuar la pressió al seu etern rival.

Va encaixar els primers gols des que es va reprendre la Lliga però va ser clau per evitar la derrota a Vigo

Setién va abordar l’assalt a Balaídos emparat en la frescor dels seus joves. Riqui Puig i Ansu Fati van formar part del seu onze en detriment del francès Antoine Griezmann, cada vegada més qüestionat i que per segon matx consecutiu va començar des de la banqueta. El Celta de l’acabat de renovar Òscar García va regirar el seu equip inicial. Amb la permanència pràcticament a la butxaca després del seu bon recorregut en els últims partits i amb la ment posada en el duel davant del Mallorca de dimarts, va deixar a la banqueta el lateral Lucas Olaza, el central colombià Jeison Murillo i Rafinha, el seu far al mig camp, i va fer debutar Jacobo i Bermejo.

L’aposta, més important per als blaugranes, va oferir un bon inici, tancant un Celta més especulatiu. Als cinc minuts el Barcelona ja hauria pogut obrir el marcador amb un cop de cap al travesser de Gerard Piqué en un córner de Leo Messi. No hi va haver parades de Rubén Blanco però tot el pes el va portar el conjunt de Setién, que va trobar premi als vint minuts en una acció a pilota aturada.

Una falta a la frontal, ideal per a Messi, encara que aquesta vegada l’argentí va sorprendre. En lloc de tirar va enviar una centrada mil·limètrica a l’àrea petita. Allà esperava Luis Suárez, que de cap va enviar la pilota a la xarxa sense que res pogués fer el porter de Vigo per evitar el gol. Va ser la millor notícia per a l’uruguaià, el seu retrobament amb el gol. Va ser el primer des del mes de gener passat, en la jornada 19, quan va anotar contra l’Espanyol.

El Celta, inèdit fins llavors en atac, va reaccionar. Podia empatar en un error a la sortida de la pilota de Ter Stegen i després amb un tret al pal de Brais Méndez seguit d’un altre de Iago Aspas que va repel·lir el meta alemany. El xoc va arribar al descans amb un Barça dominador però amb un Celta que ja havia donat mostres que podia fer mal a la contra.

El duel es va agitar després del pas pels vestidors, quan el Celta va trobar la igualada. Va ser en un robatori de pilota al centre del camp que va accelerar la contra local i va agafar la defensa del Barcelona descol·locada. El turc Okay Yokuslu va accelerar, va desafiar Piqué i va trobar el rus Fedor Smolov sol, que va empènyer la pilota a la xarxa i va batre Ter Stegen per primera vegada des de la tornada de la Lliga després de l’aturada pel coronavirus.

Amb el partit més enllà de l’hora de joc i amb el cansament com a amenaça, la connexió entre Messi i Suárez va reaparèixer per alleujar Setién. Va ser una centrda a l’àrea de l’argentí que l’uruguaià va culminar com és habitual. Creuat, ras i fora de l’abast de Blanco per posar davant una altra vegada el Barcelona. Ter Stegen va aparèixer a deu minuts del final per respondre a un xut ras al pal de Nolito. Va ser una advertència local, que va aconseguir l’empat amb una falta rigorosa de Piqué a la frontal executada magistralment per Iago Aspas. Hauria pogut guanyar el Celta en l’última jugada del partit, però Nolito no va encertar per superar Ter Stegen, que es va engegantir i va treure una mala rematada de l’atacant de Vigo.

“La sensació és negativa, hem perdut dos punts més que importants. Si volem seguir en la lluita pel títol depenia de nosaltres guanyar tots els partits i ara cal esperar que el Madrid en perdi algun. Et queda la sensació de frustració.”

Així d’eufòric va celebrar Messi el primer gol anotat per Luis Suárez.

Així d’eufòric va celebrar Messi el primer gol anotat per Luis Suárez.EUROPA PRESS

Piqué es lamenta després de rebre un cop al pit.