SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

Ascens per al Balaguer

La Federació Catalana ratifica que ocuparà una de les places vacants a la Copa Catalunya femenina 2020-2021 || És l'assoliment més important de la secció

Les jugadores balaguerines jugaran per primera vegada a la Copa Catalunya la temporada vinent.

Les jugadores balaguerines jugaran per primera vegada a la Copa Catalunya la temporada vinent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip femení del Club Bàsquet Balaguer jugarà la pròxima temporada a la Copa Catalunya, la categoria més alta que mai ha assolit la secció en els més de 80 anys d’història de l’entitat, que sí que va arribar a tenir al masculí en aquesta Lliga temporades enrere. El club balaguerí ocuparà una de les places vacants a la Copa després que la temporada acabés sense descensos per la crisi del coronavirus.

“Dissabte ens van trucar de la Territorial confirmant que teníem plaça a la Copa la temporada que ve. Ha estat un ascens administratiu, però ens ho mereixíem igualment. Érem els primers de la llista en cas d’haver-hi alguna vacant”, va afirmar ahir el president, Toni Salud.

“És l’assoliment més important que hàgim aconseguit a la secció femenina i ens omple d’orgull”, va afegir Salud, que no creu que l’ascens comporti una variació en el seu pressupost, que aquesta última temporada ha estat d’uns 90.000 euros per a tot el club.

“Els desplaçaments pràcticament són els mateixos, l’únic que ens pujarà seran les taxes arbitrals”, va assegurar. Encara que no descarta fer alguna incorporació si fos possible, té clar que la filosofia del club “és potenciar la gent de casa. Tenim un grup de jugadores amb prou nivell per afrontar la nova categoria i crec que la podrem mantenir”.

El CB Balaguer, que compartirà grup amb el CB Lleida, que al final no ha pogut afrontar l’ascens a la Lliga Femenina 2, compta actualment amb setze equips federats, vuit de masculins i vuit més de femenins, i un premini mixt.

El CB Mollerussa, a l’espera d’oficialitzar el seu El bàsquet lleidatà tindrà la pròxima temporada el major nombre d’equips a la Copa Catalunya, tant en categoria masculina com femenina, i és que el Club Bàsquet Mollerussa espera també que s’oficialitzi el seu ascens a la màxima Lliga a nivell autonòmic. El club del Pla d’Urgell ocupa la segona posició a la llista d’aspirants per ocupar una de les quatre places vacants a la Copa Catalunya 2020-2021, que s’ampliarà després d’anul·lar-se els descensos aquesta última campanya per la crisi del coronavirus. Oficiosament es coneix que dos clubs ja han mostrat el seu interès per pujar a la Lliga EBA, per la qual cosa el CB Mollerussa ja tindria col·locació a la Copa Catalunya, malgrat que la Federació Catalana encara no ho ha fet oficial.

tracking