SEGRE

ATLETISME ULTRADISTÀNCIES

“Volia fer una cosa especial”

Eugeni Roselló no va faltar ahir a la feina , l'endemà de completar 215 km en 57 hores || Demana ajuda per reunir els 3.000 euros per al repte solidari

Eugeni Roselló s’abraça amb la seua mare, Pilar Solé, diumenge a l’arribar a la Pobla de Segur.

Eugeni Roselló s’abraça amb la seua mare, Pilar Solé, diumenge a l’arribar a la Pobla de Segur.J. ANTONI ROMERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Ha estat molt bèstia, molt dur, he trobat molts trams de neu”, explicava ahir l’atleta de la Pobla de Segur Eugeni Roselló, que diumenge va completar una ruta inèdita de 215 quilòmetres, que ha denominat Carros del Cel, ja que uneix “dos de les rutes més dures d’alta muntanya”, com són la Ports del Cel i la Carros de Foc. Són 14.200 metres de desnivell positiu i 28.000 de desnivell acumulat.

Eugeni explica el motiu que el va portar a plantejar-se aquest repte. “Amb el tema del coronavirus, volia fer una cosa solidària i bonica alhora”, explica. “Jo competeixo en molts països al llarg de l’any però a la Pobla encara no m’havien vist. Així que vaig buscar una cosa que no s’hagués fet mai, que fos emotiva i especial.” L’objectiu també era reunir 3.000 euros per comprar una central de monitoratge del pacient per a l’Hospital Comarcal del Pallars. “Vaig parlar amb ells a veure què els feia falta i em van comentar que els aniria bé aquesta màquina. Jo vaig voler donar un euro per cada quilòmetre, així que vaig aportar els primers 215. Animo la gent a ajudar-nos a tancar l’objectiu, em faria molta il·lusió després de l’esforç”, afegeix. Fins ahir, 79 donants ja havien aportat 2.200 euros.

Amb els diners comprarà una central de monitoratge del pacient per a l’Hospital del Pallars

Malgrat l’esforç de 57 hores des de divendres a la nit, ahir va ser un dia normal de feina per a l’Eugeni. “Tinc un supermercat que des de fa trenta anys és de la família i que ara porto jo. Estic cansat, però he anat a treballar. L’únic que en lloc d’anar-hi a les sis del matí hi he anat a les 8.30”. Del recorregut explica que “el més dur van ser trams que no havia pogut entrenar i en els quals hi havia molta neu. La idea era fer-ho al juliol, però és època de vacances al supermercat i també una època de molta feina”. Es confessa sorprès per la repercussió que ha tingut. “No ho esperava, al final, quan vaig obrir el telèfon, estava desbordat de missatges de suport. Ha estat increïble.”

El seu pròxim repte sera a l’octubre, quan afrontarà la Diagonale Des Fous, a l’illa de la Reunió, de només 170 quilòmetres.

tracking