SEGRE

FUTBOL BASE

El Barça fitxa un lleidatà de 15 anys

El jugador de Claravalls s'incorporarà al cadet blaugrana

El jugador de Claravalls Nil Calderó s’incorporarà la temporada vinent al Cadet del Barça.

El jugador de Claravalls Nil Calderó s’incorporarà la temporada vinent al Cadet del Barça.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbolista lleidatà Nil Calderó, de 15 anys, és l’última perla del futbol base de Lleida que fa el salt al planter del FC Barcelona amb l’objectiu d’obrir-se pas al futbol base blaugrana i intentar escalar fins al primer equip. Nil Calderó, format a la base del Tàrrega, és de Claravalls, una població prop de la capital de l’Urgell i arriba al Barça procedent del Manresa. El futbolista, que també va passar per l’Atlètic Segre, juga de lateral dret i s’incorporarà al Cadet del FC Barcelona.

El pare del jove futbolista, Joan Calderó, explica que ja feia temps que el Barcelona seguia l’evolució del Nil. “Durant la temporada li han fet un parell de proves i finalment ens han comunicat que s’incorpora al club.” El jove jugador, no obstant, no ingressarà a La Masia. “De moment pujarà i baixarà. És una experiència nova, perquè està clar que no tots aconsegueixen arribar a un club com el Barcelona.” Nil actualment cursa tercer d’ESO a l’institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega.

Nil Calderó també ha format part, als últims estius, del Mercedarios CF, l’equip que forma el pare Joaquín Pina i que competeix en els millors tornejos de futbol base d’Europa. Aquest any la idea era competir a Finlàndia, però la situació a causa del coronavirus ho ha impedit. El Nil té un germà, l’Arnau, de 21 anys, que juga a l’Angulària, a Segona Catalana.

tracking